Morsmelkerstatning:

Ny matskandale rammer Europa: Lagde livsfarlig morsmelkerstatning

Spansk politi har arrestert fire personer for salg av morsmelkerstatning uten næringsinnhold. Kan være dødelig, mener ernæringsfysiologer.

REN SVINDEL: Den falske morsmelkerstatningen var helt uten næringsstoffer. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock
REN SVINDEL: Den falske morsmelkerstatningen var helt uten næringsstoffer. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire personer ble i slutten av april arrestert etter at Mattilsynets spanske utgave gikk til aksjon og avslørte at fabrikkansatte i Girona forfalsket morsmelkerstatning. Åtte tonn med forfalsket melkepulver ble beslaglagt.

Det spanske politiets pressemedarbeider opplyser nå til Dagbladet at saken er overført til domstolen i Girona, og at de ikke kan gi flere kommentarer før rettssaken.

Kartongene var utstyrt med kjente internasjonale merkevarenavn, og pakket etter hvilke merker som var populære i det aktuelle mottakerlandet. Pulveret ble hovedsakelig sendt til Kina, melder spansk politi.

Regnes som farlig

Det falske melkepulveret inneholdt ikke skadelige stoffer, men politiet ser alvorlig på saken, og mener det har foreligget alvorlig risiko for babyers helse. Det skyldes både innholdet i pulveret, og måten det er framstilt og pakket på. Med pulveret vil ikke barn få i seg nødvendige næringsstoffer, og pulveret kunne også inneholde spor av allergiframkallende stoffer.

I tillegg ble den falske morsmelkerstatningen produsert under forhold som ikke tok hensyn til hygiene- og mattrygghet. Produktet var kjøpt en gros, til 1 euro per kilo, fra en polsk nettside med utleveringssted i Barcelona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer