<strong>BILLIGPIZZA:</strong> Selskapet bak suksesshistoriene Dr Dropin, Cutters og Squeeze tar steget inn i restaurantbransjen med Digg, forteller daglig leder Gaute Erdal Bakke.
BILLIGPIZZA: Selskapet bak suksesshistoriene Dr Dropin, Cutters og Squeeze tar steget inn i restaurantbransjen med Digg, forteller daglig leder Gaute Erdal Bakke. Vis mer

Restaurantnytt

Ny pizzakjede: - Adam på laget

Først snudde gründerne opp ned på hårklipp og legebesøk. Nå står pizzaen for tur. Askeladden & co går inn i restaurantbransjen.

Publisert

Cutters, Dr. Dropin, Paint'n sip, Verd, Squeeze, Blid, Olio, og Petrus. Askeladden er firmaet bak nysatsinger som har røsket fatt i en rekke bransjer de siste åra, og setter standarden for hvor billig en tjeneste kan leveres. Nå er det restaurantbransjen som skal til pers.

Digg er navnet, og maten er pizza.

- Vi skal servere kvalitetspizza på under fem minutter til under hundrelappen, sier Gaute Ervik Bakke, daglig leder i Digg, til Dagbladet.

Den aller første Digg åpnet denne uka, litt under radaren, midt i Thorvald Meyers gate i Oslo, i lokalene som tidligere har huset Bistro Brocante og Tommi's Burger Joint. Nå er det pizza som gjelder.

- Nordmenn elsker pizza! Og vi har brukt mye tid på å finne ut hva, hvordan og hvilke pizzaer vi vil ha, sier Ervik Bakke, som omtaler seg selv som Pizza-Gaute.

Som student gikk det mye i frossenpizza, seinere mye pizza på restaurant, og som overtidsmat.

- En ting slo meg, noen ganger vil man bare ha pizza. Skal man ut og spise god pizza, er det dyrt, og tar lang tid. Det er mye venting. Man kan komme til oss når man vil ha god pizza, kjapt - uten å vente for lenge på det.

Hjelp av Adam Bjerk

Det er mye matfaglig kompetanse i Askeladden & Co, forteller Ervik Bakke. Noen av eierne er så godt som vokst opp på Lorry, mens andre er har vært med og starte Adams matkasse og er inne på eiersiden på Bjerk restaurant i Bergen, sammen med Adam Bjerk.

<strong>MATFAGLIG ALIBI:</strong> Adam Bjerk har vist at han kan være både folkelig, gjennom Adams Matkasse - og helt på topp kulinarisk, gjennom Årets Kokk. Her i Adams Matkassers lokaler i Oslo et par år tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MATFAGLIG ALIBI: Adam Bjerk har vist at han kan være både folkelig, gjennom Adams Matkasse - og helt på topp kulinarisk, gjennom Årets Kokk. Her i Adams Matkassers lokaler i Oslo et par år tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Bjerk har også vært involvert i utviklingen av Digg, der han har hatt en sentral rolle med å håndplukke råvarer og rådgi på smakene.

- Det har vært viktig for oss å treffe bredt. Det er veldig mye bra pizza, men ingen reelle konkurrenter i fast casual-segmentet per nå.

Nattmat

En annen ting Pizza-Gaute har savnet, er pizza som nattmat. Det finnes riktignok noen steder som serverer pizzaer, men det er bare store, dyre, amerikanske pizzaer - og involverer litt venting. Ellers er det stort sett bare kebab, burger og pølser som serveres sultne natteranglere i hovedstaden.

- Nå er vi åpne fra elleve til elleve, til ti mandag til onsdag, men når utelivet er oppe og står, og vi er trygge på smittevern nattetid, vil vi holde åpent til halv fire, fredag og lørdag.

Store skaleringsplaner

Akkurat som de andre Askeladden-bedriftene, er restauranten på Grünerløkka bare begynnelsen. Fremover skal de teste og tilpasse konseptet, ti det sitter helt. Digg signerte nylig leiekontrakt for et lokale på Storo, og sikter mot å åpne denne før jul. Planen er også å åpne en filial i Torggata i Oslo i løpet av 2021.

- Men om fem år, er målet å være til stede i alle de store byene i Norge. Dette er et bykonsept, vi skal være der det er mye folk.

<strong>HANDS ON:</strong> I denne fasen er daglig leder å finne bak disken i Thorvald Meyers gate.
HANDS ON: I denne fasen er daglig leder å finne bak disken i Thorvald Meyers gate. Vis mer

Digg leverer ikke pizza, og kommer heller ikke til å gjøre det. Men planen er at pizzaen skal kunne leveres, men da via hjemleveringstjenester.

- Vi ønsker å treffe kundene der de er, men skal ikke ta den logistikken selv. Det er det andre som er bedre på.

- Skal Digg alltid være pizza? Eller kommer Digg Burger eller Digg Kaffe etter hvert?

- Nå er det pizza, og det er det vi skal være gode på, sier Ervik Bakke, men utelukker ikke at modellen kan fungere for andre matvarer.

- Ingen dører lukkes.

Nytt i Restaurant-Oslo:

Til tross for at restaurantbransjen i hovedstaden har vært hardt rammet av ekstra strenge corona-tiltak, har det skjedd mye i Restaurant-Oslo det siste halve året. Her er noen av dem.

Har vi gått glipp av noen? Send oss en mail.

Digg

For å oppsummere: Digg er gründerfabrikken Askeladden & Cos første spisested, som har som mål å gjøre for restaurantbransjen, det selskapets andre virksomheter har gjort for blant annet frisørbransjen (Cutters), legebransjen (Dr. Dropin) og begravelsesbransjen (Verd). Her skal du kunne få en god pizza, til under hundre kroner, på under fem minutter.

Adam Bjerk, kjent fra Adams Matkasse og Bjerk i Bergen, har bistått med menyen, og pizzarestauranten har kjørt soft åpning i sin første og foreløpig eneste filial i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

På nett: Digg

The Vandelay

Maaemo-teamets rimeligere lillesøster, skal være et sted alle skal kunne stikke innom - og ha råd til å gå. I ukedagene serverer de tre måltider - frokost, lunsj og middag - i tillegg til brunsj i helga. Menyen er klassisk europeisk, fra pannekaker og avokadotoast til frokost, til burger, biff og pommes frites og piggvar til middag, men små detaljer, som moste poteter med ramsløkkapers, agurk med chili og artisjokkrem, eller bare «skikkelig gode tomater - hvis vi har» (til 135 kroner til lunsj, 165 kroner til middag) vitner om at dette er et kjøkken med ambisjoner.

På nett: The Vandelay

Salome

Tidlig i august åpnet Dag Tjersland og Andreas Viestad Salome i de gamle lokalene til Edda i diagonale i Bjørvika. Salome er en venetiansk bacaro og trattoria.

Ifølge Viestad kan de friste med et utall cicchetti (venetianske småretter, red.anm.), samt carpaccioer, fritert mat, blekksprutrisotto, linguine alle vongloe og det han tror er byens beste tiramisu.

Tjersland er kokk og innehaver av blant annet Signalen, Balthazar og Skur 33, mens Viestad driver Geitmyra matkultursenter og er tidligere matskribent i Dagbladet.

På nett: Salome

Frenchie

Frenchie er en moderne fransk bistro som åpnet tidligere i august i de gamle lokalene til C'est la bab på Lapsetorget. Markedsføringen er til forveksling lik forgjengeren, (there's a new Bab/Frenchie in town) men det er Drueklasen, Olivia-kjedens eiere, som står bak. Teamet, med kjøkkensjef Samuel Stenvall i spissen, lover en grenseløs bistro, og serverer en blanding av klassiske bistroretter, samt retter som løyrom wonton-taco og asiatisk nicoise-salat.

På nett: Frenchie

DiVino

Et lite steinkast unna, i Topphems gamle lokaler finner du nå DiVino. Her serveres antipasti, pizza og pasta - eller du kan gå for en litt større helaftens meny.

På nett: DiVino

ISSHO Matbar

Japansk izakaya i Strøget-passasjen åpnet tidligere i sommer, og serverer japanske småretter som soba nudler, gyoza, sumiyaki kamskjell, andewrap, - og en spektakulær dessert med hvit sjokolademousse som ser ut som en lime.

På nett: ISSHO

Bindaas

Folkene bak Der Pepper'n gror og Pepper'n har tatt over de gamle lokalene til Taco Republica. Bindaas er en bar, men også her blir det indisk gatemat.

Winther

Denne lille perla av en restaurant, pizzeria, ysteri og matbutikk midt på Aker Brygge har vært åpen en stund, men serveringen er relativt ny. Pizzaen skal være superb, ifølge de to italienske kokkene Andrea Selvaggini og Marcello Tiboni, som hjalp Dagbladet å kåre Oslos beste pizza tidligere i sommer. Pizzakokken har blant annet bakgrunn fra den anerkjente pizzarestauranten Bæst i København.

OSLOS BESTE? Italienske Andrea Selvaggini og Marcello Tiboni er ikke i tvil. Foto: Andrea Selvaggini.
OSLOS BESTE? Italienske Andrea Selvaggini og Marcello Tiboni er ikke i tvil. Foto: Andrea Selvaggini. Vis mer

- Vi fant en ny fantastisk pizza! Dette må være den beste i Oslo, sier de to til Dagbladet. - De har en fantastisk surdeigsbunn, og all osten er laget in-house.

På nett: Winther

Breddos tacos

Breddes tacos åpnet forrige uke i de gamle lokalene til Champagneria i Mathallen. Noen har kanskje besøkt Breddos Tacos i London, som startet som en pop-up, og det er de samme folkene som nå endelig åpner taqueria i Norge. Tidligere har de hatt ulike pop ups, blant annet på Gurken og Eff Eff. Får Oslos beste taco en utfordrer?

Hvor: Mathallen
På nett: Breddos tacos (UK)

Apostrophe

Apostrophe er siste tilskuddet i Lofthus Samvirkelag-familien. I likhet med de andre restaurantene er det pizza på menyen, men i tillegg har de en omakase-meny. Rå fisk og pizza er kanskje ikke den mest opplagte kombinasjonen, men Oslo-beboere har allerede trykket nykommeren til sitt bryst. Det anbefales å booke før du tar turen til nedre Grünerløkka.

På nett: Apostrophe

Arts

Denne restauranten på Filipstad, rett over brua fra Aker Brygge og Tjuvholmen har tidligere huset både galleri og den legendariske restauranten Acqua, der finanskjendisene spiste og festet på slutten av nittitallet. Arts er den perfekte babyen, med kunst fra galleri Fine Arts, som er medeier - og finanskjendisene har allerede strømmet til stedet. Menyen er europeisk, med hovedvekt på italiensk og fransk, men ikke avskrekkende dyrt, om du går for en pasta til hovedrett. Selvskreven location om det blir en sesong tre av Exit.

På nett: Arts

Mohn

Et steinkast unna Arts, nederst i Mohn-gården, finner du Mohn, etter egen beskrivelse «Filipstads beste (og eneste) skranglete sjappe». Det er høyt under taket, teglsteinsvegger, vindu fra gulv til tak - og med gode, økologiske råvarer på menyen, er det lett å tenke at dette er et lite stykke Brooklyn eller Berlin, midt i Oslo.

På nett: Mohn

Berserk

Bokbacka gründere har flyttet tilbake til Sverige, men restauranten har gjenoppstått under navnet Berserk, eller Berserk by Bokbacka, som de heter på Instagram, og store deler av teamet var på plass.

Maten skal være den samme innovative, og kompromissløse, og serveres omakase-stil, kjøkkenet bestemmer.

På nett: Berserk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer