Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nyåpnet: - Oslos fineste uteservering

Oslos fineste uteservering er ikke i Oslo.

KLAPPET OG KLART: Dag Tjerslands nye restaurant Signalen Sjøbad ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge. Foto: Lars Eivind Bones
KLAPPET OG KLART: Dag Tjerslands nye restaurant Signalen Sjøbad ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det skulle bli kveldens – årets – understatement:

- Skal dere få plass i kveld, må dere sitte ute, sa hovmesteren med tvil i stemmen.

Nyåpnet: - Oslos fineste uteservering

Signalen Sjøbad på Nesodden, Dag Tjerslands nyeste restaurant, var nemlig bortimot full en tilfeldig hverdag tidlig på høsten. Og bra var det, for med panoramautsikt til fjorden, bølgene en meter unna og en overbygning som sikrer både full kveldssol – og skjermer for vind, er Signalens uteservering en av Oslo-områdets beste.

- Når sommersola steiker åpnes i tillegg hele taket. Da snakker vi, sa en smørblid Fredag.

Da var det lettere å se gjennom fingrene med at det tok tid både å få menyer, og å få noe sprudlende i glasset. Både Robinson og Fredag gikk for husets delemeny – ti rause retter, for den etter forholdene sympatiske pris av kr 690.

RAUST: På husets delemeny kommer det ti rause retter til rimelige 690 kroner.
RAUST: På husets delemeny kommer det ti rause retter til rimelige 690 kroner. Vis mer

Det er italiensk mat man vanligvis forbinder med Dag Tjersland, og måltidet ble innledet med en helt sublim hjemmebakt focaccia, med olivenolje og balsamico av ypperste klasse. Da røslige, lettrøkte Oslofjord-reker ankom for å følge brødet, var seinsommerlykken komplett.

- Så enkelt, så fantastisk godt, smattet Robinson.

Vinkartet er passe stort for restaurantformatet, og relativt hyggelig priset - med en liten overvekt mot det naturlige og trendy. Ei flaske hvit St. Joseph var et spennende følge gjennom store deler av måltidet.

VELLYKKET: Blomkål, løpstikke, majones og brunet smør var særs vellykket, mener anmelderne.
VELLYKKET: Blomkål, løpstikke, majones og brunet smør var særs vellykket, mener anmelderne. Vis mer

Rekene ble fulgt av en kylling- og andeleverparfait, der verken smak eller konsistens traff bullseye. En god speke- og ostefjøl rettet opp noe av inntrykket, men da neste rett – kveitesashimi – også skuffet litt, ante Fredag fare på ferde for fortsettelsen. Men bekymringen skulle vise seg å være unødvendig.

Heldigvis tok ting seg betraktelig opp med retten hvis navn «Løp, løp, løpstikke» var en av flere utpreget fjollete varianter. (Flere: «Lokalt, lokalt, lokalt», «Rått, rått, rått», «Inn & ut».) Blomkål, løpstikke, majones og brunet smør var ingrediensene i en særs vellykket vegetarrett.

- Nå snakker vi, sa Fredag med munnen full.

Snakket gjorde vi også da kveldens siste rett fra havet – bergenske kuskjell – ble fulgt av et helt perfekt tilberedt dielam med solbær og selleri. Huset tilbød velfungerende røde naturviner på glass til lammet, og både Robinson og Fredag var gode og mette da Tjersland kom til bordet med et overraskende nedstemt ansiktsuttrykk:

NATURLIG: Blant mye godt kom det også flere fine røde naturviner.
NATURLIG: Blant mye godt kom det også flere fine røde naturviner. Vis mer

- Vi har helt glemt en rett, proklamerte han.

Magemålet tillot egentlig ikke mye mer, men han hadde rett: En lovet makrellrett hadde aldri kommet. Den ble erstattet med en kalverulade.

- Deilig, sa Fredag, som elsket den hedonistiske, røffe retten.

En artig crème brûlée-tolkning på tindved var første dessert.

- Tindved er jo i ferd med å bli en moderne klisjé i Restaurant-Norge, som ferskosten nyr og tartar. Men denne retten fungerer, sa Fredag. Brûléen hadde et fint, crispy sukkerlag, og den oransje, nordiske planten ga en fin dybde i smaken.

FLOTT: Etter en litt vaklende start, konstaterte de at Signalen er et flott tilskudd til restaurantverdenen.
FLOTT: Etter en litt vaklende start, konstaterte de at Signalen er et flott tilskudd til restaurantverdenen. Vis mer

Gode, nordiske råvarer var det også i den siste desserten – der utsøkte, lokale bær ble matchet med nyr (selvsagt), pisket med vanilje.

Det var med et mildt sukk de to måtte la fjordutsikt være fjordutsikt, gjøre opp regninga og sette kursen mot ferja til Aker Brygge igjen.

- Litt varierende kvalitet i starten, men flott som helhet, var Fredags dom.

- Støttes, sa Robinson.

- Signalen er både en av Oslo-områdets flotteste uteserveringer – og en god restaurant i seg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling