Nyåpnet: - Oslos fineste uteservering

Oslos fineste uteservering er ikke i Oslo.

KLAPPET OG KLART: Dag Tjerslands nye restaurant Signalen Sjøbad ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge. Foto: Lars Eivind Bones
KLAPPET OG KLART: Dag Tjerslands nye restaurant Signalen Sjøbad ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skulle bli kveldens – årets – understatement:

- Skal dere få plass i kveld, må dere sitte ute, sa hovmesteren med tvil i stemmen.

Signalen Sjøbad på Nesodden, Dag Tjerslands nyeste restaurant, var nemlig bortimot full en tilfeldig hverdag tidlig på høsten. Og bra var det, for med panoramautsikt til fjorden, bølgene en meter unna og en overbygning som sikrer både full kveldssol – og skjermer for vind, er Signalens uteservering en av Oslo-områdets beste.

- Når sommersola steiker åpnes i tillegg hele taket. Da snakker vi, sa en smørblid Fredag.

Da var det lettere å se gjennom fingrene med at det tok tid både å få menyer, og å få noe sprudlende i glasset. Både Robinson og Fredag gikk for husets delemeny – ti rause retter, for den etter forholdene sympatiske pris av kr 690.

Det er italiensk mat man vanligvis forbinder med Dag Tjersland, og måltidet ble innledet med en helt sublim hjemmebakt focaccia, med olivenolje og balsamico av ypperste klasse. Da røslige, lettrøkte Oslofjord-reker ankom for å følge brødet, var seinsommerlykken komplett.

- Så enkelt, så fantastisk godt, smattet Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer