IMPONERER IKKE: Nystartede Pink Elephant imponerer ikke anmelderne. Foto: Tomm W. Christiansen
IMPONERER IKKE: Nystartede Pink Elephant imponerer ikke anmelderne. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

Anmeldelse av restaurant The pink Elephant

Nyåpnet restaurant får hard medfart: - Dette blir nesten kebabsaus

På Tjuvholmen serveres indisk «fine dining». Men gatematen er bedre.

Store navn skjuler seg bak den rosa elefanten som har inntatt et stort og luftig hjørnelokale, midt på tjukkeste Tjuv­holmen i Oslo. Tidligere landslagskokk Frode Laupsa har stått bak kjelene både på Palace Grill og Tjuvholmen Sjø­magasin, Robert Lie er vinguru i herværende avis og europa­mester for vinkelnere, og restauratør Jonathan ­Romano er involvert i flere av landets aller beste restauranter.

- Så det må være lov å ha forventninger, sa Fredag da de to benket seg på et litt for høyt hjørnebord.

Les også: Nå har bistronomien kommet til Norge

Nyåpnet restaurant får hard medfart: - Dette blir nesten kebabsaus

Pink Elephant tilbyr – i likhet med «alle» andre Oslo-­restau­ranter om dagen – både en smaksmeny og ulike småretter, som i god 2017-tradisjon selges inn som «street food». Robinson og Fredag lot seg begge friste av sjuretteren «Taste of India», som ikke serveres i spesielt indiske omgivelser.

TJUVHOLMEN: Restauranten ligger fint til på Tjuvholmen.
TJUVHOLMEN: Restauranten ligger fint til på Tjuvholmen. Vis mer

- Men indisk lam kan jo være så uimotståelig godt, sa ­Robinson og insisterte på å legge til «lammesticks» fra gate­mat­menyen.

Det skulle vise seg å være et godt valg.

Måltidet åpnet med to runder småretter av litt varierende kvalitet, der pastinakkchips med en virkelig god myntedipp var det friskeste og beste innslaget.

- Her er det lov både å dobbel-, trippel- og kvadruppel­dippe, sa Fredag og forsynte seg grådig.

Neste runde småretter var mer varierende: En rødbetkake ble for tung og endimensjonal, mens brioche med kikerter var en bedre og rundere munnfull. Konfitert andelår med fennikel og urter ga delte reaksjoner, der Fredag var mest fornøyd.

- Dette kjøttet er ikke topp. Litt skuffet, gryntet Robinson.

Med vinpersonligheten Lie ved roret fristet vinmenyen. For dem som ikke vil gå den løypa: Pink Elephant har ei ­meget god vinliste. Ikke altfor lang, men med flere topp­viner til gode priser.

MERITERTE: Folkene på Pink Elephant har en lang og god merittliste.
MERITERTE: Folkene på Pink Elephant har en lang og god merittliste. Vis mer

Vinmenyen startet med en frisk og fin albarinho, før en nydelig røver av en sørafrikansk naturvin – på Chenin Blanc ispedd 14 prosent søt semillion – fulgte til runde to med småretter.

- Denne var et funn, smattet Robinson fornøyd.

Softshell crab kom i en relativt teknisk innpakning, med syltet og fermentert gulrot, og en «masala-hollandes», en indisk versjon av den franske klassikeren, to elementer som fungerte bare middels.

- Krabba er OK, gulrota er fin. Men denne sausen …, sa ­Robinson og lette etter det riktige ordet.

- Smaker den ikke litt «natt til søndag»?

- Jo, sa Fredag.

- Ikke for å være stygg, men dette blir nesten kebabsaus.

Det var betraktelig mer schwung over «lamme­stick­sene» fra gatemat-menyen. Vidunderlig mør lammecarre, som kom med den flotte myntedipen de to hadde smakt en gang før og nydelig, frisk urtesalat, anbefalt av en hyggelig kelner.

SMÅRETTER: Pink Elephant tilbyr både småretter og en hel smaksmeny.
SMÅRETTER: Pink Elephant tilbyr både småretter og en hel smaksmeny. Vis mer

- Her snakker vi, sa Fredag og gnagde beinet til det lå tørt og tomt tilbake.

Selve hovedretten skulle dessverre skuffe en smule. Et perfekt stekt kyllingbryst fra Holte Gård ble nedsauset i en overkill – der tomatcurry, kraftig sitronsaus og et i seg selv syrlig og krydret nanbrød – slo hverandre totalt i hjel.

- Merkelig at en så god kokk som Laupsa ikke klarer å balan­sere en rett bedre enn dette, knurret Fredag irritert.

Men vinen, en fruktig Pinot Noir fra Joseph Phelps i ­Sonoma i California, var et kurant følge.

Dessverre var «kurant» et ord som ikke bare betegnet ­denne ene vinmatchen, men store deler av måltidet.

Selv om desserten var en frisk og fin avslutning – av yoghurt med yoghurtgranite, eple og fennikel – var Robinson enig da Fredag oppsummerte:

- Litt skuffende – og det overrasker, tatt i betraktning det selverklærte ambisjonsnivået om «indisk fine dining».

- Det eneste som virkelig har fungert, var en enkel og perfekt tilberedt lammerett og rotchips med nydelig dipp. Neste gang blir det et par småretter, så legger jeg heller pengene i ei god flaske fra vinlista.