Bærekraftige kostråd

Nye kostholdsråd: - Dette bør være spikeren i kista for MatPrat

Ny forskning viser maten som skal redde Norge.

MINDRE RØDT KJØTT: Et bærekraftig kosthold kjennetegnes blant annet av et høyt inntak av frukt, grønnsaker, grove kornprodukter og et lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt, ifølge rapporten fra Nasjonalt råd for ernæring som ble lagt frem på tirsdag denne uken. (Foto: Timolina / Shutterstock / NTB scanpix)
MINDRE RØDT KJØTT: Et bærekraftig kosthold kjennetegnes blant annet av et høyt inntak av frukt, grønnsaker, grove kornprodukter og et lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt, ifølge rapporten fra Nasjonalt råd for ernæring som ble lagt frem på tirsdag denne uken. (Foto: Timolina / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Endelig har vi fått dette svart på hvitt, jubler Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender.

Kommentaren knytter seg til den ferske rapporten hvor kostrådene har blitt vurdert ut fra bærekraftsaspekter for første gang. Rapporten fra Nasjonalt råd for ernæring viser nemlig stort samsvar mellom det å spise i tråd med de offisielle kostrådene og det å spise bærekraftig.

Et slikt kosthold kjennetegnes blant annet av et høyt inntak av frukt, grønnsaker, grove kornprodukter og et lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt.

- Vi vet at mange er opptatt av at maten vi spiser er bærekraftig. Denne rapporten gir oss noen nye perspektiver. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for helse og trivsel. Det er også bærekraftig, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Øien mener det er flott at dagens gjeldende kostråd også er bærekraftige:

- Så det vi tenker nå, er hvordan vi skal ta dette med inn i videre arbeid med kostrådene vi utarbeider til befolkningen. De må revideres med jevne mellomrom.

- Nå skal vi lese rapporten grundig og diskutere hvordan vi tar dette videre inn i arbeidet med kostrådene. Vi ser det som naturlig at det på sikt bør bli blir enklere for folk å ta både sunne og bærekraftige valg, avslutter Øien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer