Lurer seg selv med «bolletrikset»:

Nytt bolletriks forbauser: - Har ikke stjålet

Ungdommen nå til dags er langt bedre enn sitt rykte.

BOLLETRIKS: To pizzaboller eller minipizzaer er rimeligere enn én. Miljøbevisst ungdom betaler derfor gjerne for to - men tar bare med seg én ut av butikken. Foto: Elisabeth Dalseg
BOLLETRIKS: To pizzaboller eller minipizzaer er rimeligere enn én. Miljøbevisst ungdom betaler derfor gjerne for to - men tar bare med seg én ut av butikken. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne Dagbladet melde om hvordan enkelte skoleelever lurer selvbetjeningskassene ved å slå inn billigere bakverk enn det de kjøper.

I etterkant ble vi kontaktet av en leser fra Rennesøy som kunne fortelle om en litt annen type bolletriks på Extra-butikken han handler på.

- Ungdommen kjøper seg ett horn til 23 kroner og taster inn at de tar to, fordi to stykker koster mindre enn ett. Extra har to for 20 kroner og fire for 35 kroner for alt av bakervarer.

Han spurte hvorfor de ikke bare tok en til for samme pris, og ble positivt overrasket:

- De ville være bærekraftig å ikke kaste mat! Ok, kanskje ikke helt korrekt, men de stjeler ikke, og svaret fikk meg til tenke på hver gang jeg fyller på fire ostehorn fordi det er billigere enn tre, for så å ende opp med å kaste den ene fordi den var uttørket, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Når Dagbladet besøker en lokal Extra-butikk, er det ikke horn til 23 kroner, men både pizza-boller og minipizza til henholdsvis 20,70 og 27,00 kroner med i to for 20-tilbudet.

- Gledelig at neste generasjon har blitt så bevisste!

Kommunikasjonssjef i Coop Harald Kristiansen har ikke hørt om liknende situasjoner, men skjønner godt at det frister å betale for to, der det er billigere, selv om man bare tar én.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer