Robinson & Fredag-anmeldelse av Mangelsgården

Nytt spisested midt i Oslo: Innfrir!

Fiffig på fattighuset. Mangelsgården treffer fint med sin folkelige vri på det nordiske kjøkkenet, men lar litt vel mye være opp til gjestene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere spennende steder har poppet opp i det som lenge var en nedslitt og forglemmelig del av Storgata i Oslo. Det siste, Mangelsgården, ligger inne i borggården som allerede huser barene Gåsa og Misfornøyelsesbaren.

Da Robinson og Fredag trådte inn i de hjemmekoselige lokalene, ble de møtt av Pet Shop Boys på stereoanlegget, og en stram lukt.

En kikk på menyen ga svaret: Odøren fra «Ukens smelte-ost» i racletten fylte hele lokalet.

Det kan spores en viss ydmykhet i råvareutvalget – her er sik, kål og høne, bratwurst og svinelabber – en slags folkelig grunnmur rundt måltidet. Muligens et slags nikk til lokalenes forhistorie som dårehus og fattighus. I tillegg er det meningen at man skal dele rettene.

Robinson og Fredag var sultne og gikk for en stor meny som skulle ta dem innom brorparten av spisekartet.

Det begynte med raket sikrogn med hellekaker og rømme, med finhakket rødløk og reven pepperrot. Ingrediensene kommer i hvert sitt glass, og det er opp til gjestene å balansere de kraftige smakene opp på de små og delikate hellekakene.

- Ulempen med å la gjestene komponere rettene selv, er at det ikke nødvendigvis blir velkomponert, sukket Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.