Nytt utested går så det suser: - Glemmer at du er i Oslo

God barmat, men ta gjerne med ordboka.

LIVLIG: Night Pig ligger i det som har blitt et av de hippeste områdene, nemlig rundt Torggata i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
LIVLIG: Night Pig ligger i det som har blitt et av de hippeste områdene, nemlig rundt Torggata i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva med en «Gyudon»? Eller en «Korroke»? undret Robinson.

- Beklager, men her kommer jeg til kort, svarte Fredag, som også studerte den kortfattede, men noe kryptiske menyen.

De hadde tatt plass ved et av bordene i annen etasje på Night Pig, off-Torggata, området som for få år siden i hovedsak besto av kebabsjapper, men som nå er et av de hippeste strøkene i Oslo. Night Pig har en walk-in bar i første etasje, og en restaurantavdeling i andre hvor man kan reservere bord. De kaller seg en izakaya, i Japan et skjenkested som også serverer småretter til inntaket av flytende føde, i hovedsak sake og øl. Foruten Japan har innehaverne av Night Pig hentet inspirasjon fra Taiwan og Kina.

- Etter alt å dømme går det allerede så det suser her, sa Fredag og tittet rundt seg i det rustikke lokalet som denne vinterkvelden var fullt av unge, urbane spisegjester.

- Vi anbefaler tre retter per person, sa en engelskspråklig kelner med bred australsk aksent. Han var heldigvis av det tålmodige slaget, og forklarte tydelig og sakte spørsmål om alle «låneordene» i menyen. «Gyudon» er en rett bestående av ris og kjøtt. Og «Korokke» er rett og slett den japanske omskrivningen av krokett. Og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.