Nytt utested går så det suser: - Glemmer at du er i Oslo

God barmat, men ta gjerne med ordboka.

LIVLIG: Night Pig ligger i det som har blitt et av de hippeste områdene, nemlig rundt Torggata i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
LIVLIG: Night Pig ligger i det som har blitt et av de hippeste områdene, nemlig rundt Torggata i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva med en «Gyudon»? Eller en «Korroke»? undret Robinson.

- Beklager, men her kommer jeg til kort, svarte Fredag, som også studerte den kortfattede, men noe kryptiske menyen.

De hadde tatt plass ved et av bordene i annen etasje på Night Pig, off-Torggata, området som for få år siden i hovedsak besto av kebabsjapper, men som nå er et av de hippeste strøkene i Oslo. Night Pig har en walk-in bar i første etasje, og en restaurantavdeling i andre hvor man kan reservere bord. De kaller seg en izakaya, i Japan et skjenkested som også serverer småretter til inntaket av flytende føde, i hovedsak sake og øl. Foruten Japan har innehaverne av Night Pig hentet inspirasjon fra Taiwan og Kina.

- Etter alt å dømme går det allerede så det suser her, sa Fredag og tittet rundt seg i det rustikke lokalet som denne vinterkvelden var fullt av unge, urbane spisegjester.

- Vi anbefaler tre retter per person, sa en engelskspråklig kelner med bred australsk aksent. Han var heldigvis av det tålmodige slaget, og forklarte tydelig og sakte spørsmål om alle «låneordene» i menyen. «Gyudon» er en rett bestående av ris og kjøtt. Og «Korokke» er rett og slett den japanske omskrivningen av krokett. Og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer