Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nytt vintyveri:
- Undersøker sammenheng

København utsatt for nok et vintyveri. Også denne gangen er det bare dyre viner som er tatt.

OLSEN BANDEN-MANÉR: København er igjen blitt utsatt for et nytt vintyveri - denne gangen på en sushi-restaurant. Også i dette tilfellet er det bare de aller dyreste vinene som er stjålet. Dette bildet er fra innbruddet på Formel B. Foto: Formel B (gjengitt med tillatelse)
OLSEN BANDEN-MANÉR: København er igjen blitt utsatt for et nytt vintyveri - denne gangen på en sushi-restaurant. Også i dette tilfellet er det bare de aller dyreste vinene som er stjålet. Dette bildet er fra innbruddet på Formel B. Foto: Formel B (gjengitt med tillatelse) Vis mer

Dagbladet kunne mandag melde om det spektakulære innbruddet i vinkjelleren til en av Københavns Michelinrestauranter.

Tyven klarte å få med seg vin for over anslagsvis en og halv million kroner. Selv om innbruddet ble fanget på kamera, er kvaliteten på bildene neppe god nok til å identifisere tyven. Bildene viser at det er snakk om én mann.

Men, man hadde ikke før tettet hullet på Formel B før et nytt vin-tyveri ble avdekket. Denne gangen var det Restaurant Sushi Anaba, litt lenger nord i byen, som ble utsatt for ran. Det er Berlingske Tidende som omtaler saken.

Målrettet innbrudd

Det er Mads Battefeld som driver restauranten som har spesialisert seg på luksus-sushi. På hans Instagram-konto forteller han om innbruddstyven dessverre må ha hatt god kjenskap til vin - ettersom han har valgt ut de mest dyrebare flaskene i restuaranten. Et overslag viser at fangsten denne gangen var på omlag 60 000 danske kroner.

Blant flaskene som er stjålet finner vi følgende:

  • Taittinger - comte de champagne
  • Pol roger
  • Krug
  • Pierre jouet
  • Domaine servin
  • Zind humbrecht
  • Domaine duvissat
  • Domaine dagueneau

Nå har danske medier begynt å spekulere på om det kan være en sammenheng mellom tyveriet på Formel B og Sushi Anaba. Det er foreløpig uklart nøyaktig hvordan innbrudet skjedde - og ikke om det ble gjort på Olsen banden-manér, som danske medier har omtalt innbruddsmetoden, på Formel B.

Dansk politi har heller ikke bekreftet at det finnes noe som knytter tyveriene til hverandre. Politiet sier likevel via Berlingske Tidende at innbruddet skjedde i et kjellerrom, og at de vil «undersøke videre om det er en sammeng» mellom sakene.

Liknende innbrudd i Paris

Det er slett ikke bare Københavns restaurantenr som utsettes for tyverier. I 2019 ble det også utført et mye omtalt og spektakulært innbrudd på restaurant Maison Rostang i Paris.

Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden og en svært innholdsrik vinkjeller - så mye som 50 000 viner kan hjemmesiden fortelle om.

Tyvene hadde kommet seg inn via de berømte katakombene i Paris. Katakombene er underjordiske ganger som går på kryss og tvers under hele byen - og man anslår at det er begravet nærmere seks millioner mennesker her.

Bare en liten del av de underjordiske gangene er åpent for publikum. Men, tyvene hadde likevel klart å bryte seg inn via et hull på om 50 cm i diameter. Den imponerende presisjonen i innbruddet tyder på at innbruddet måtte ha vært planlagt i lang tid.

Også denne gangen var det kvalitetsbevisste tyver på ferde. Og, i likhet med innbruddet på Formel B i København, var det nettopp viner fra Domaine de la Romanée-Conti i Burgund og Lafite Rothschild, Petrus og Latour i Bordeaux som ble stjålet.

Det ble anslått at verdien på de stjålne flaskene var et sted mellom 400 000 og 600 000 Euro.

Hele Norges coronakart