Oppgitt etter vin-razzia

Oslo kommunes kampanje mot alkoholreklame har vakt harme. Kjendiskokk og kjøkkensjef ved Statholdergaarden, Bent Stiansen, er oppgitt etter å ha fått besøk av dem.

REAKSJONER: Mange har latt seg provosere over at Oslo kommune bruker penger på å håndheve reglene om alkoholreklame. Foto: Christian Roth Christensen
REAKSJONER: Mange har latt seg provosere over at Oslo kommune bruker penger på å håndheve reglene om alkoholreklame. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kunne Dagbladet melde om Næringsetatens aksjon mot vinbarer i Oslo. Formålet var å avdekke eventuelle brudd på alkoholloven. Etaten var spesielt opptatt av å finne brudd på reklameforbudet, men også informere om hva som er lov og ikke lov.

Kjøkkensjef ved Statholdergaarden, Bent Stiansen, opplyser i et innlegg på Facebook at de er blant dem som har fått besøk, og at de har blitt bedt om å ta ned vinflasker som har hengt på veggen i ei trapp.

- Årsaken til at jeg delte dette innlegget er at jeg mener at Oslo kommunes skjenkekontroll bør konsentrere seg om det som er viktig, som for eksempel å holde orden på skjenking og servering, sier Stiansen til Dagbladet og fortsetter:

- Det er klart at jeg blir oppgitt over at de bruker ressursene sine på denne måten, sier Stiansen og opplyser at vinflaskene ble byttet ut med vannflasker.

Reaksjoner

Mange har reagert på hvordan håndhevingen av reklameforbudet utføres.

Saken ble også tema for debatt i Oslo bystyre onsdag ettermiddag. Julianne Ferskaug, bystyrerepresentant for Venstre hadde følgende å bemerke til «reklamerazziaen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer