Dagligvarekjedene loppes for dyrt kjøtt av organiserte bander

Organiserte bander stjeler dyrt kjøtt på Østlandet: - Trykket er konstant i Oslo

Kjøttbandene stjeler det dyreste kjøttet i disken, og selger det videre til spesialbutikker for kjøtt.

HER FORSVINNER KJØTTET: Kartet viser hvor tyvene har vært og forsynt seg med dyrt kjøtt i Oslo-området. Ill.: Skan-Kontroll
HER FORSVINNER KJØTTET: Kartet viser hvor tyvene har vært og forsynt seg med dyrt kjøtt i Oslo-området. Ill.: Skan-Kontroll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store mengder dyr indrefilet har i månedene etter jul forsvunnet ut av butikker og supermarkeder over hele Østlandet. Dagligvarekjedene oppfordrer nå butikkene sine til å holde et ekstra godt øye med kjøttet i frysedisken.

- Mye tyder på at en organisert gruppering herjer på østlandsområdet i disse dager. Vi har fått inn flere meldinger i januar og februar om tyveri av større mengder frossen indrefilet, forteller kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen.

Situasjonen bekreftes av administrerende direktør, Jørn Cato Olsen, i vakt- og sikkerhetsselskapet Skan-Kontroll. Selskapet har flere av de store dagligvarekjedene på kundelista:

- Vi har jobbet med totalt seks grupperinger som har stjålet indrefilet den siste tiden. Det er snakk om både menn og kvinner, og identiteten er kjent på noen av personene.

Fyller handlevogner og går ut

Olsen opplyser at Skan-Kontroll hittil i år har registrert 48 ulike tyverier knyttet til denne spesielle gruppen personer, og at dette i hovedsak dreier seg om tyverier av kjøtt, spesielt indrefilet. Sannsynligvis er det snakk om langt flere tyverier, tror sikkerhetsselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer