Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Robinson og Fredag ikke imponert

Oser av Aker Brygge-luksus – men kokken må inn på teppet snarest

Det kan lett gå galt når man skal tilfredsstille alle.

STORINNRYKK: Restauranten satser på at kundene vil strømme til på sommeren, mener anmelderne. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STORINNRYKK: Restauranten satser på at kundene vil strømme til på sommeren, mener anmelderne. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langs bryggepromenaden i Oslos nyeste bydel har kjederestauranten Mirabel, som fra før har filialer på Jessheim og Lillestrøm, slått seg ned.

TO ETASJER: Mirabel er en to-etasjers restaurant på Aker Brygge. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TO ETASJER: Mirabel er en to-etasjers restaurant på Aker Brygge. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Mastodonten har plass til 500 spi­sende gjester, og legger beslag på et helt kvartal – og to etasjer – i området med Norges høyeste kvadratmeterpriser.

- Her satser de nok på storinnrykk til sommeren, sa Fredag.

image: Oser av Aker Brygge-luksus – men kokken må inn på teppet snarest

Men denne vinterstille kvelden var det ikke mer enn en håndfull gjester ved bordene da Robinson og Fredag stakk nesa innenfor.

Mirabel er preget av det man kan kalle folkelig luksus, med brede falske peiser, bar med flasker i sirlig symmetri, mørkt tre, sort lakk og messing. Flittig bruk av i alle fall én form for kapital.

- Dette er den type sted der man nesten kunne forvente å få bladgull på biffen, sa Robinson.

På nettsidene framstår Mirabel som en fiskerestaurant, men bare fire av de 15 hovedrettene i den omfattende menyen er fiskeretter. I tillegg tilbyr de et fyldig utvalg av pizza- og pastaretter. Da Robinson og Fredag ba om an­befalinger, var det kjøttrettene som ble framsnakket.

Forrettene kom på bordet nesten umiddelbart etter bestilling. Robinsons sjøkreps og scampi var saftige og godt grillet, men det som dekket bruschettaen var ubestem­melig, og ikke spesielt velsmakende.

Fredags carpaccio var også på det jevne – okseskivene var møre og passe tykke, men for øvrig ikke veldig spennende.

Mirabel hevder å være et «Middelhavskjøkken», som jo kan bety så mangt. På menyen finnes også hovedretter av elg og hjort.

- Jeg klarer ikke å motstå denne middelhavselgen, humret Fredag, og lot det stå til.

Robinson gikk for noe som i navnet hintet om en signaturrett – «Biff Mirabel»; med både kylling, lam og storfe­kjøtt.

Fra et lite spennende vinkart valgte Robinson og Fredag seg en flaske Chateau Musar til OK pris, som kelneren fant på andre forsøk.

Hovedrettene kom også denne gangen nesten mistenkelig raskt på bordet.

- Elg med … paprika?

Fredag så forundret på retten foran seg, der store biter med rå paprika akkompagnerte elgkjøttet og soppsausen. Kombinasjonen var dessverre ikke mer forståelig i munnen enn på tallerkenen.

FOLKELIG LUKSUS: Falske peiser og flakser i symmetri bærer skal appelere til folket, mener anmelderne Foto: Thomas Rasmus Skaug
FOLKELIG LUKSUS: Falske peiser og flakser i symmetri bærer skal appelere til folket, mener anmelderne Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Også Robinsons komposisjon – «Biff Mirabel» – virket sammenrasket og uinspirert. Okse, lammefilet og kyllingfilet ble fulgt av tre forskjellige sauser, men både saus, kjøtt og grønnsaker var stablet i et slags tårn på tallerkenen. Lammefileten og oksefileten var fint stekt, men kyllingen var en tørr og kjedelig affære. Sausene var salte, og for tykke, og lå nærmest som grøtklatter på tallerkenen.

- Når hovedrettene koster over 350 kroner forventer man at samspillet mellom ingrediensene sitter bedre enn det gjør her, snøftet Robinson.

SØTT VOLUM: De serverer voldsomme desserter på Mirabel. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SØTT VOLUM: De serverer voldsomme desserter på Mirabel. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dessertene bekreftet inntrykket om at Mirabel velger tempo og volum framfor det subtile.

- Kjæresten min sier at en dessert skal være som et kyss. Dette her er mer #metoo – langt over streken uten å spørre, sa Fredag om det store kruset med Tiramisu foran seg.

Mirabel må bestemme seg for om det vil være Romerike eller Roma – en fullblods harry eller autentisk middelhavsrestaurant. Nå framstår den med uklar profil og et unøyaktig og overpriset kjøkken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!