Robinson og Fredag ikke imponert

Oser av Aker Brygge-luksus – men kokken må inn på teppet snarest

Det kan lett gå galt når man skal tilfredsstille alle.

STORINNRYKK: Restauranten satser på at kundene vil strømme til på sommeren, mener anmelderne. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STORINNRYKK: Restauranten satser på at kundene vil strømme til på sommeren, mener anmelderne. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Langs bryggepromenaden i Oslos nyeste bydel har kjederestauranten Mirabel, som fra før har filialer på Jessheim og Lillestrøm, slått seg ned.

Mastodonten har plass til 500 spi­sende gjester, og legger beslag på et helt kvartal – og to etasjer – i området med Norges høyeste kvadratmeterpriser.

- Her satser de nok på storinnrykk til sommeren, sa Fredag.

Men denne vinterstille kvelden var det ikke mer enn en håndfull gjester ved bordene da Robinson og Fredag stakk nesa innenfor.

Mirabel er preget av det man kan kalle folkelig luksus, med brede falske peiser, bar med flasker i sirlig symmetri, mørkt tre, sort lakk og messing. Flittig bruk av i alle fall én form for kapital.

- Dette er den type sted der man nesten kunne forvente å få bladgull på biffen, sa Robinson.

På nettsidene framstår Mirabel som en fiskerestaurant, men bare fire av de 15 hovedrettene i den omfattende menyen er fiskeretter. I tillegg tilbyr de et fyldig utvalg av pizza- og pastaretter. Da Robinson og Fredag ba om an­befalinger, var det kjøttrettene som ble framsnakket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.