Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stol på klassikeren

Oslo-klassiker hylles etter ansiktsløftning: - Dette er pur nytelse!

Skånsom oppussing gjør en gammel traver enda bedre.

PUR NYTELSE: Anmelderne er imponert over hvor vellykket oppussingen av Bristol fungert. Inkludert maten. Foto: Christian Roth Christensen
PUR NYTELSE: Anmelderne er imponert over hvor vellykket oppussingen av Bristol fungert. Inkludert maten. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grand. Continental. Bristol. Jeg liker at noen ting er ved det samme. Selv om de har gått gjennom gud vet hvor mange runder med oppussing og renovering, er stemningen stadig fin, sa Fredag.

image: Oslo-klassiker hylles etter ansiktsløftning: - Dette er pur nytelse!

- Ja. Noe litt gammeldags og forfinet, la Robinson til.

De hadde nettopp passert hyggepianisten i Bibliotekbaren, som lot en tolkning av «Over the Rainbow» med utallige krumspring og kruseduller, fylle det staselige rommet, og begitt seg videre innover mot kveldens mål: Bristol Grill, som nettopp hadde vært gjennom en omfattende oppdatering. Nå gjensto det å se om stemningen var den samme, gode gamle.

LITEN MENY: Menyen består av få retter på Bristol. Da er det enklere å lykkes.
LITEN MENY: Menyen består av få retter på Bristol. Da er det enklere å lykkes. Vis mer

Det første som slo dem da de entret rommet var at interiøret ikke hadde fått noen radikal makeover. Det mest øyenfallende var at vegg-til-veggteppet var borte og det mørke, omtrent hundre år gamle tregulvet igjen kom til sin rett. Og at de hvite dukene var borte. Det siste kanskje i et forsøk på å framstå som mindre formelt og stivt.

Menyen forsterket inntrykket av det. Vel fem hundre kroner for en treretters meny er ikke gitt bort, men på et sted som dette kan man trygt regne med å måtte ut med mer. I hvert fall når det inngår både tartar og hjort.

- Vel, det spørs nå hvordan den smaker, da, minnet Fredag om.

Det kan være at omstillingen ikke var helt klar ennå da Robinson og Fredag var der. At det hang en annen meny utenfor enn den de ble utlevert ved bordet kan tyde på det. Uansett hadde kjøkkenet gjort det relativt «enkelt» for seg, med stort og smått var det bare åtte retter som ble tilbudt.

Etter litt rådslagning med servitøren – som oppførte seg akkurat slik man forventer at servitører skal gjøre på et sted som dette, altså korrekt, effektiv og nesten usynlig – ble det til trerettersmenyen valgt ei flaske Bordeaux av typen Chateau Barbe Blanche fra André Lutron, som med passe mengde tanniner og fin, tørr finish skulle vise seg å være en ok match til både okse og hjort.

GRILL: På Bristol brukes grillen for hva den er verdt.
GRILL: På Bristol brukes grillen for hva den er verdt. Vis mer

- Dette er pur nytelse!

Robinson lukket øynene og nøt smakene fra grillens versjon av Biff tartar: Et stykke oksefilet som hadde vært innom grillen akkurat lenge nok til å få delikat stekeskorpe og et elegant hint av røyk, for så å bli grovhakket og servert med pepperrot, eple og steinsopp.

- Nye Bristol Grill kommer fint ut fra startstreken, slo Fredag fast.

Fortsettelsen var heller ikke dum. Hjorten, som hadde en dyprød og bløt kjerne, kom med jordskokk i tre varianter – stekt, tynnskåret og sprø og som saftig puré – samt savoykål, en syrlig og søt plommesaus, pluss ovnsstekte Rattepoteter som nesten kunne vært en rett i seg sjøl.

- Hjort kan ofte bli både tørr og kjedelig, men her viser kjøkkenet at de vet hva de driver med, sa Fredag og la til: - Er det greit om jeg tar den siste poteten?

GAMMEL TRAVER: Bristol holder fortsatt koken og hadde bare godt av litt oppussing, mener anmelderne.
GAMMEL TRAVER: Bristol holder fortsatt koken og hadde bare godt av litt oppussing, mener anmelderne. Vis mer

- Lokalet var halvfylt og denne kvelden virket det som om de fleste av gjestene bodde høyere oppe i etasjene. Men om det var noen tvil hos Robinson og Fredag om at nye Bristol Grill trygt kan brukes av andre enn hotellgjester, ble den bestemt avfeid da siste rett kom til bordet: En eple- og mandelkake toppet med syltede eplebiter og marengs. Og ved siden av: en kule iskrem på brunet smør som tilførte en syndig og søt smak av lekker karamell.

- Grand. Continental. Bristol. Jo da, det er helt ok at noen ting er ved det samme. Men om de likevel skulle endre seg, er det helt greit så lenge det er til det bedre, sa Fredag.

Robinson nikket.

- Som her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!