Oslo kutter kjøtt for ansatte

Europas miljøhovedstad Oslo kommune har sammen med 14 av byene i C40-nettverket signert en avtale med ambisjoner om å kutte kjøttforbruk for ansatte.

KUTTER KJØTT: Oslo kommune har forpliktet seg til at kommunens matinnkjøp skal bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, forteller Lan Marie Berg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
KUTTER KJØTT: Oslo kommune har forpliktet seg til at kommunens matinnkjøp skal bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, forteller Lan Marie Berg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i avtalen som ble inngått mellom 14 av byene i C40-nettverket under møtet i København sist helg.

Blant de andre byene som skrevet under på at de vil skjære ned kjøttforbruket for ansatte, er Barcelona, København, London, Los Angeles, Paris, Stockholm og Toronto.

I tillegg til ambisjon om kutt i kjøtt- og animalske produkter som melk og ost, inngår mål om å halvere matsvinn innen 2030 i C40-avtalen.

Så fryktelig håndfast ser det imidlertid ikke ut ennå, og klimabyråd Lan Marie Berg (MDG) sier det ikke er snakk om å detaljregulere hvor mange gram kjøtt folk skal spise eller hvor mye melk de skal drikke i uken. De skal heller ikke tvinge noen til å bli vegetarianere.

- Men vi har forpliktet oss til at kommunens matinnkjøp skal bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, sier Berg til VG.

Droppet forpliktelser til EAT-rapport

I utgangspunktet skulle avtalen ha hatt en mer forpliktende henvisning til målene i Eat/Lancetrapporten «The Planetary Health Diet» fra tidligere i år, men slik ble det ikke.

Rapporten skapte reaksjoner. med sine anbefalinger om maksimalt cirka 300 gram kjøtt i uka per person og av dette maksimalt 100 gram rødt kjøtt, for å nevne noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer