Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vaffel med smak av brunost kan fort bli en favoritt.

Ostetrikset som gjør vaflene uimoståelige

25. mars er den store vaffeldagen og en kjempegod anledning til å varme opp jernet og invitere på nystekte vafler.

BRUNOST: I denne oppskriften på vafler er brunosten inni vaflene. Video: Per Ervland / Aase Dotterud Vis mer

I Norge spiser vi mye og ofte vafler. Over hele landet er det mengder av vaffeljern som gjennom hele året går varme når det er tid for hjemmekos, dugnader og idrettsarrangementer. Fredagsvaffel er innført på mange arbeidsplasser og er et kjærkomment høydepunkt på slutten av uka.

Med få unntak er det vel alle som liker vafler. Du får også kjøpt en rekke lettvinte posevarianter. Men den beste vaffelen lager du selv.

Før du skal piske sammen en vaffelrøre kan du ta en ekstra titt i kjøleskapet og kanskje finner du en rest av f.eks. fløte, rømme, yoghurt, vaniljesaus o.l. som har blitt til overs. En litt overmoden banan kan du mose i røren som bare gjøre vaffelen bedre.

Lørdag 25. mars er "" og hvorfor ikke slå til med en ny variant. Vi foreslår å like gjerne rive i røra for å få en ny vri på tradisjonelle vafler, noe som gir en deilig karamellsmak. Har du brunost i kan du sløyfe sukkeret i røra. Vafler trenger ikke være søte.

Vafler smaker best når de er nystekte og varme. har du laget litt for mye røre, så vent med å stek vafler til senere. Røren holder seg flere dager i kjøleskapet og den kan også fryses.

Les også:

Vafler på 10 måter

Se hva de spiser på vaffelen her!

Varm opp jernet! I dag er den store vaffeldagen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media