Ryggtrening

Øvelsene som styrker ryggen: - Fem-ti minutter er nok

En sterkere rygg er gull verdt i en travel hverdag.

FORDELER MED EN STERK RYGG: Det å ha en sterk rygg kan forebygge mange vondter og plager. I tillegg vil du få en bedre holdning samt bevegelse og stabilitet i overkroppen. (Video: Per Ervland) Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En sterk nok rygg er nyttig i mange sammenhenger. Enten du skal jobbe i hagen, gjøre husarbeid, løfte esker eller leke med barna, så har du glede av en sterk rygg. Ikke minst kan god ryggstyrke gi deg større glede av andre aktiviteter, som skiturer eller fjellturer med sekk.

- Mange opplever også økt velvære når de trener ryggmusklene, fordi det innebærer å bevege seg i motsatt retning av den fremoverbøyde posisjonen vi befinner oss i store deler av dagen. Denne godfølelsen er en verdifull motivasjonsfaktor, fordi den kommer umiddelbart i forbindelse med trening, sier Andreas Lycke, fysioterapeut personlig trener, ernæringskonsulent og helsecoach.

En vond rygg kan ha mange ulike årsaker, og det finnes per i dag ikke god dokumentasjon for at enkelte treningsformer eller øvelser er bedre enn andre, ifølge Lycke.

- Men bevegelse generelt er bra både for ryggen og for resten av kroppen, sier han.

To gode ryggøvelser

Camilla Aastorp Andersen er en av Norges største bloggere innenfor trening og helse, og har illustrert to gode ryggøvelser i toppen av saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer