Eksplosiv vekst i Oslo:

Overlege advarer mot «partysukker»: - Denne teskjeen kan ta livet ditt

Politiets beslag av party-dopet MDMA ser ikke ut til å stoppe.

KRYSTALLINSK MDMA: Politiets store beslag av party-dopet MDMA, virkestoffet i ecstasy, bekymrer Kripos. MDMA kan komme i både pille- og pulverform. Sistnevnte likner brunt sukker, og blir stadig mer populært. - Én enkel rusdose MDMA (bildet) kan føre til livstruende forgiftning og død, sier Merete Vevelstad, overlege og spesialist i klinisk farmakologi ved Oslo Universitetssykehus. (Foto: KRIPOS-KTS/FOTO)
KRYSTALLINSK MDMA: Politiets store beslag av party-dopet MDMA, virkestoffet i ecstasy, bekymrer Kripos. MDMA kan komme i både pille- og pulverform. Sistnevnte likner brunt sukker, og blir stadig mer populært. - Én enkel rusdose MDMA (bildet) kan føre til livstruende forgiftning og død, sier Merete Vevelstad, overlege og spesialist i klinisk farmakologi ved Oslo Universitetssykehus. (Foto: KRIPOS-KTS/FOTO) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Aldri har det vært så mange beslag av MDMA som nå, sier Sturla K. Naas Johansen, seksjonsleder i Rustelefonen.

I 2017 ble det beslaglagt 22 200 tabletter og cirka 4,8 kilo MDMA-pulver og krystallinsk materiale fordelt på 558 beslag. MDMA beslaglegges ifølge Kripos stadig oftere, og i første halvdel av 2017 var det en økning på 18 prosent i antall beslag sammenliknet med første halvdel av 2016. De beslaglagte mengdene er også høyere enn de to foregående årene. Det viser narkotikastatistikken for første halvår av 2017.

Kripos' narkotikastatistikk er en total nasjonal statistikk som inneholder både toll- og politibeslag.

- MDMA blir nå omtalt på en måte som er med på å ufarliggjøre stoffet. Dette er bekymringsfullt, fordi det kan medføre at MDMA når ut til miljøer som har liten eller ingen erfaring med illegale stoffer fra før. Som ved forrige bølgetopp, rett etter årtusenskiftet, er nok MDMA-bruk fremdeles knyttet til ungdom og unge voksne som går på byen for å danse, men det er ting som tyder på at stoffet også er i ferd med å nå ut til folk utenfor disse miljøene, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer