Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hjemmelaget karamellpudding, fruktsuppe og sviskekrem:

Overrask i helga: Slik lykkes du med hjemmelaget karamellpudding

Hemmeligheten ligger i riktige råvarer.

EN SIKKER VINNER: Arne Brimis hjemmelagde karamellpudding er fløyelsmyk i konsistensen og smaker fantastisk. Vel verdt å teste i helga! Foto: Mette Møller
EN SIKKER VINNER: Arne Brimis hjemmelagde karamellpudding er fløyelsmyk i konsistensen og smaker fantastisk. Vel verdt å teste i helga! Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en av dem som tenker at karamellpudding nok er litt for komplisert å lage, og stikker på butikken for å kjøpe en ferdig pakke?

Det er det ingen grunn til. Hjemmelaget karamellpudding er enklere enn du tror, og dessuten smaker den så utrolig mye bedre enn pudding på pakke.

Les også: Karamellpudding på tre minutter

H-melk - og rikelig med egg

- Aller best blir karamellpuddingen hvis du lager den dagen før den skal serveres, og den må i alle fall avkjøles minst tre timer etter at den er ferdigstekt. Selve tilberedningen tar ikke så lang tid, sier Arne Brimi.

Han har laget hundrevis av karamellpuddinger opp gjennom åra, og bruker aller helst sin egen favorittoppskrift, alltid med H-melk og rikelig med egg.

Han vet hvordan han vil ha det.

MATEKSPERT: Arne Brimi, Dagbladets faste matekspert, driver matplassen Vianvang i Brimiland og har gitt ut flere bøker Foto: METTE MØLLER
MATEKSPERT: Arne Brimi, Dagbladets faste matekspert, driver matplassen Vianvang i Brimiland og har gitt ut flere bøker Foto: METTE MØLLER

Vis mer

- Karamellpudding er en klassisk dessert som alle har en mening om. Den er fast inventar på dessertbordet hos oss på Vianvang. Mange er vant til en oppskrift med både melk og fløte, men da synes jeg den lett blir lagdelt. Bare fløte kan bli for tungt, og du får du er mer kornete konsistens. Ved bare å bruke H-melk får karamellpuddingen den fløyelsmyke konsistensen jeg er ute etter, sier Brimi.

Brimi er glad i karamell. Sjekk ut karamellen med tyttebær som de lager på Vianvang.

Klassiske desserter

Han serverer den nylagde karamellpuddingen med håndpisket krem og ekstra karamellsaus.

Karamellpudding er nordmenns favorittdessert. Her er en annen oppskrift du kan prøve.

En raus skje med pisket krem legger han også oppi en annen kjær klassiker – en god, gammeldags fruktsuppe kokt på kraft basert på tørket frukt.

- Hvis du har gode rosiner, svisker og aprikoser, så trenger du ikke tilsette ekstra sukker i suppa. Det er der basisen ligger. Legg biter av pærer og epler i kraften og la frukten koke mør. Ei god fruktsuppe skal være litt seig i konsistensen og serveres varm, sier Brimi.

Sviskekrem er en annen dessert som brukes mye på Vianvang.

Den er superenkel å lage, rett og slett bare en sviskepure av kokte svisker blandet med krem, og helt nydelig på smak.

Vel å merke hvis du liker svisker.

- Server sviskekremen i små glass, med litt av kokelaken på toppen, anbefaler Brimi.

Les også: Slik behandler Brimi «bærenes konge»

Ifølge Brimi er dette verdens enkleste og raskeste kake

Her er Arne Brimis beste kantarelloppskrifter

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!