Hjemmelaget karamellpudding, fruktsuppe og sviskekrem:

Overrask i helga: Slik lykkes du med hjemmelaget karamellpudding

Hemmeligheten ligger i riktige råvarer.

EN SIKKER VINNER: Arne Brimis hjemmelagde karamellpudding er fløyelsmyk i konsistensen og smaker fantastisk. Vel verdt å teste i helga! Foto: Mette Møller
EN SIKKER VINNER: Arne Brimis hjemmelagde karamellpudding er fløyelsmyk i konsistensen og smaker fantastisk. Vel verdt å teste i helga! Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som tenker at karamellpudding nok er litt for komplisert å lage, og stikker på butikken for å kjøpe en ferdig pakke?

Det er det ingen grunn til. Hjemmelaget karamellpudding er enklere enn du tror, og dessuten smaker den så utrolig mye bedre enn pudding på pakke.

Les også: Karamellpudding på tre minutter

H-melk - og rikelig med egg

- Aller best blir karamellpuddingen hvis du lager den dagen før den skal serveres, og den må i alle fall avkjøles minst tre timer etter at den er ferdigstekt. Selve tilberedningen tar ikke så lang tid, sier Arne Brimi.

Han har laget hundrevis av karamellpuddinger opp gjennom åra, og bruker aller helst sin egen favorittoppskrift, alltid med H-melk og rikelig med egg.

Han vet hvordan han vil ha det.

- Karamellpudding er en klassisk dessert som alle har en mening om. Den er fast inventar på dessertbordet hos oss på Vianvang. Mange er vant til en oppskrift med både melk og fløte, men da synes jeg den lett blir lagdelt. Bare fløte kan bli for tungt, og du får du er mer kornete konsistens. Ved bare å bruke H-melk får karamellpuddingen den fløyelsmyke konsistensen jeg er ute etter, sier Brimi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.