Restaurantanmeldelse: Theka

- Overraskende autentisk

Det er en indisk nykommer midt i gullrekka på Grünerløkka. Den fortjener sin plass i sola.

INDISK FARGEST: Theka er et nytt tilskudd til stedene med uteservering på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo.
INDISK FARGEST: Theka er et nytt tilskudd til stedene med uteservering på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunne det virkelig være mulig? Robinson og Fredag hadde fått servert sine utvalgte forretter – «Gol Gappe»: fylte, crispy semuleboller, og feite, friterte, grønnsakspakora med frisk dipp. To par måpende øyne møttes over det lille utebordet, midt i «gullrekka» øverst på Olav Ryes plass.

- Dette smakte jo overraskende autentisk, slo Fredag fast.

Lysløypa på Grünerløkka har nemlig vært hjemmeadresse for mangt et spisested, der bare de aller færreste virkelig har hatt god mat å by på. Og der matbyen Oslo har gjennomgått både to og tre paradigmeskifter i kvalitet bare de siste fem-ti åra, har uteserveringene liksom hengt litt igjen.

- Dette var jo fryktelig lovende, sa Robinson og knaste i seg siste semulebolle, dyppet i mintvann.

Godt øl, brygget i et samarbeid mellom restauranten og Grünerløkka brygghus, var et fint følge. Da en frisk alvarinho ble valgt til hovedrettene – kokkens spesialtallerken med flere fristelser på et bord – oppsto det imidlertid litt ufrivillig komikk.

En hyggelig, men uvøren kelner hadde forstått at vinen måtte kjøles, men ikke helt hvordan han skulle gjøre det. Resultatet var at vinen var plassert oppå et fjell isbiter i en høy sylinder av en vinkjøler. Det meterhøye tårnet ble av plasshensyn plassert på nabobordet, som ennå var ledig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.