Restaurantanmeldelse: Theka

- Overraskende autentisk

Det er en indisk nykommer midt i gullrekka på Grünerløkka. Den fortjener sin plass i sola.

INDISK FARGEST: Theka er et nytt tilskudd til stedene med uteservering på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo.
INDISK FARGEST: Theka er et nytt tilskudd til stedene med uteservering på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunne det virkelig være mulig? Robinson og Fredag hadde fått servert sine utvalgte forretter – «Gol Gappe»: fylte, crispy semuleboller, og feite, friterte, grønnsakspakora med frisk dipp. To par måpende øyne møttes over det lille utebordet, midt i «gullrekka» øverst på Olav Ryes plass.

- Overraskende autentisk

- Dette smakte jo overraskende autentisk, slo Fredag fast.

Lysløypa på Grünerløkka har nemlig vært hjemmeadresse for mangt et spisested, der bare de aller færreste virkelig har hatt god mat å by på. Og der matbyen Oslo har gjennomgått både to og tre paradigmeskifter i kvalitet bare de siste fem-ti åra, har uteserveringene liksom hengt litt igjen.

- Dette var jo fryktelig lovende, sa Robinson og knaste i seg siste semulebolle, dyppet i mintvann.

Godt øl, brygget i et samarbeid mellom restauranten og Grünerløkka brygghus, var et fint følge. Da en frisk alvarinho ble valgt til hovedrettene – kokkens spesialtallerken med flere fristelser på et bord – oppsto det imidlertid litt ufrivillig komikk.

HOVEDRETTEN: En indisk klassiker, chicken tikka masala.
HOVEDRETTEN: En indisk klassiker, chicken tikka masala. Vis mer

En hyggelig, men uvøren kelner hadde forstått at vinen måtte kjøles, men ikke helt hvordan han skulle gjøre det. Resultatet var at vinen var plassert oppå et fjell isbiter i en høy sylinder av en vinkjøler. Det meterhøye tårnet ble av plasshensyn plassert på nabobordet, som ennå var ledig.

- De har virkelig klemt nok bord inn på uteserveringen. Er det ikke litt trangt? undret Robinson, som forsøkte å forsyne seg med nydelig nanbrød – uten å velte hvitvinstårnet.

LYSLØYPA: Det har vært en mangel på gode uteserveringer i lysløypa. Theka har absolutt potensiale til å skille seg ut.
LYSLØYPA: Det har vært en mangel på gode uteserveringer i lysløypa. Theka har absolutt potensiale til å skille seg ut. Vis mer

Hovedretten besto av både chicken tikka masala, lam karai – lam kokt i yoghurt, og vegetarcurry med erter og potet.

- Og midt oppi her står jo desserten! utbrøt Fredag.

Det var korrekt: Midt på hovedrettstallerkenen sto en liten porsjon indisk risgrøt. Den skulle vise seg å være velsmakende, men det finnes virkelig ikke ett eneste godt argument for å sette desserten oppi hovedretten og både la den bli for varm i sola, og lett tilsmusset av både vin, saus og brød. Lammet var hovedrett-tallerkenens høydepunkt: fint i konsistensen, smakfullt og passe krydret.

- Men tikka masalaen smakte for mye tomat. Litt sånn indisk gryte for babyer, sa Fredag.

- Og jeg er glad jeg ikke er vegetarianer. Grønnsak-retten smakte mest av hermetikk-erter, sutret Robinson.

TRANGT OM PLASSEN: Robinson og Fredag mener man med fordel kunne ha fjernet et par bord fra uteserveringen så det blir mulig å slappe av uten å dunke borti naboen.
TRANGT OM PLASSEN: Robinson og Fredag mener man med fordel kunne ha fjernet et par bord fra uteserveringen så det blir mulig å slappe av uten å dunke borti naboen. Vis mer

Lam karai med nanbrød og ris med OK konsistens var likevel såpass tilfredsstillende at de to fortsatt var positive.

- Det er fortsatt litt å jobbe med. Men at potensialet er til stede er det ikke tvil om, slo Robinson fast.

Desserten var som kjent allerede servert, og var en helt kurant avslutning på måltidet. Et måltid som var over på snaut 1,5 time – og da hadde verken Robinson eller Fredag hatt hastverk.

- Jeg foreslår at de lener seg bitte litt tilbake, og gjør et lite ekstra forsøk på å skape en restaurantopplevelse, sa Fredag.

- Fjern et par bord fra uteserveringen så det blir mulig å slappe av uten å dunke borti naboen. Gi kelnerne bitte litt bedre opplæring. Legg heller på en tier på de billigste rettene for å få det til å gå rundt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer