Øyeblikket som ga femmer'n: - Dette! Åh

Mekk-maten-din-selv er til å bli i godt humør av.

HAPPOLATI: Robinson og Fredag har besøkt restauranten på St. Olavs Plass. Foto: John T. Pedersen
HAPPOLATI: Robinson og Fredag har besøkt restauranten på St. Olavs Plass. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Å jobbe for føden har aldri vært morsommere, gliste Robinson og helte finhakket sjalottløk over i en bolle med tartar av kveite.

- Ta oppi litt sesamfrø og kinesisk vårløk også, da. Og glem ikke en god dæsj med korianderpaste, befalte Fredag.

De satt på en av Oslos bedre restauranter med et brett komponenter mellom seg og en konsentrert mine. Nå gjaldt det å montere retten selv: Som en slags taco?

- Ja, var det ikke det servitøren sa da? Her er det to typer asiatiske blader, shiso og amaranth, som vi skulle fylle med fiskerøra …

Robinson klemte på et kremmerhus med hjemmelaget piripirimajones, og voila! Nå var det bare å rulle bladet sammen rundt innholdet og føre helheten inn i munnen.

- Dette! Åh.

Det var et sånt øyeblikk da man må lukke øynene og tygge i andektighet.

- Rommet rundt meg opphører å eksistere, sukket Robinson.

Happolati traff ganens g-punkt også da Robinson og Fredag første gang besøkte restauranten for tre år siden. Den gang hadde favoritten Ylajali nettopp takket for seg i de gamle apotekergårdens buede spisesal på Sankt Olavs plass. Arvtakeren, oppkalt etter Hamsun-skikkelsen Ylajalis far, er innredet japansk-nordisk minimalistisk, med lyst treverk og en svartbeiset bar som rommets sentrale midtpunkt. Elegant, men uformelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.