Anmeldelse av Delicatessen

Pangmaten hylles: - Den var sterk på grensen til skummel

Tapas-klassikeren Delicatessen har fått en avlegger, 19 år etter at originalen skapte kø på Grünerløkka.

STERK OPPLEVELSE: Robinson og Fredag var svært fornøyd med besøket hos Delicatessen. Den største innvendingen var at noen av rettene var litt vel sterke. Foto: Christian Roth Christensen
STERK OPPLEVELSE: Robinson og Fredag var svært fornøyd med besøket hos Delicatessen. Den største innvendingen var at noen av rettene var litt vel sterke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UHMPPFFF…!

Hva var det Fredag forsøkte å si? Hva skyldes det forpinte ansiktsuttrykket? Fektende armer, gutturale lyder. For få minutter siden hadde alt vært fryd og gammen. De satt i et romslig, industri-chict lokale vis-à-vis Latter på Aker Brygge. Rundt dem var stemningen riktig nok mer merkantil og turisttett enn da den opprinnelige Delicatessen åpnet dørene på Grünerløkka i 1999, med hippe horder i kø helt ut på gata. Men på tallerkenene lå en gjenkjennelig suksessoppskrift:

Tvers igjennom lekker tapas.

- Mmm. Pimientos de Padrón. Jeg får ikke nok av disse grønne, milde pepperfruktene, lett frest i olje med et dryss salt. Søte, med et snev av bitterhet, hadde Fredag gomlet fornøyd.

Helt til den siste piementoen, som pussig nok var rød, ble slukt i en jafs.

Kvelden startet sterkt: Med cocktailen Pisco Rosado, en blekrosa herlighet lagd på Perus nasjonalsprit og en reduksjon av rosépepper, samt limejuice, sukker og Angostura bitters, et urte- og krydderbrennevin fra Trinidad og Tobago.

- En forbløffende smak av spansk kolonitid, nippet Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.