Anmeldelse av Delicatessen

Pangmaten hylles: - Den var sterk på grensen til skummel

Tapas-klassikeren Delicatessen har fått en avlegger, 19 år etter at originalen skapte kø på Grünerløkka.

STERK OPPLEVELSE: Robinson og Fredag var svært fornøyd med besøket hos Delicatessen. Den største innvendingen var at noen av rettene var litt vel sterke. Foto: Christian Roth Christensen
STERK OPPLEVELSE: Robinson og Fredag var svært fornøyd med besøket hos Delicatessen. Den største innvendingen var at noen av rettene var litt vel sterke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UHMPPFFF…!

Hva var det Fredag forsøkte å si? Hva skyldes det forpinte ansiktsuttrykket? Fektende armer, gutturale lyder. For få minutter siden hadde alt vært fryd og gammen. De satt i et romslig, industri-chict lokale vis-à-vis Latter på Aker Brygge. Rundt dem var stemningen riktig nok mer merkantil og turisttett enn da den opprinnelige Delicatessen åpnet dørene på Grünerløkka i 1999, med hippe horder i kø helt ut på gata. Men på tallerkenene lå en gjenkjennelig suksessoppskrift:

Tvers igjennom lekker tapas.

- Mmm. Pimientos de Padrón. Jeg får ikke nok av disse grønne, milde pepperfruktene, lett frest i olje med et dryss salt. Søte, med et snev av bitterhet, hadde Fredag gomlet fornøyd.

Helt til den siste piementoen, som pussig nok var rød, ble slukt i en jafs.

Kvelden startet sterkt: Med cocktailen Pisco Rosado, en blekrosa herlighet lagd på Perus nasjonalsprit og en reduksjon av rosépepper, samt limejuice, sukker og Angostura bitters, et urte- og krydderbrennevin fra Trinidad og Tobago.

- En forbløffende smak av spansk kolonitid, nippet Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer