Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ja, vi elsker pannekaker

Pannekaker blir enda bedre med urter og ost

Alle elsker pannekaker, som stekes og serveres ukentlig i mange familier. Neste gang du skal steke pannekaker kan du tilsette ost og urter i røren, som er en knallgodt variasjon! 

PANNEKAKER: Oppskrift på skikkelig nydelige pannekaker, som er enkle å ta med på tur. Du trenger ikke putte godsakene på pannekakene, de kan like gjerne puttes i røra før du steker dem. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pannekaker i en eller annen form spises nesten over hele verden. Amerikanerne spiser dem til frokost, mens vi spiser pannekaker til middag. I Nederland finner du pannekakerestauranter på nesten hvert hjørne og du kan bestille utrolig mange spennende varianter.

Har du en god grunnoppskrift kan du variere pannekakene etter anledning. De kan lages søte, salte, grove, tradisjonelle, barnevennlige og med utenlandsk vri.

Pannekaker kan bli den flotteste festkake. Bruk grunnoppskriften og stek pannekakene i en liten stekepanne. Avkjøl pannekakene og legg sammen med krem og bær til en delikat kake. Foto: Synøve Dreyer
Pannekaker kan bli den flotteste festkake. Bruk grunnoppskriften og stek pannekakene i en liten stekepanne. Avkjøl pannekakene og legg sammen med krem og bær til en delikat kake. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Flere steder i landet er det tradisjon å først servere ertesuppe og så pannekaker med blåbærsyltetøy. Andre foretrekker å spise pannekaker med stekt bacon til.

Lag gjerne en grov pannekakerøre ved å bytte ut noe av det finte hvetemelet med sammalt mel eller havregryn, så får du mer fiber og næringsstoffer, og holder deg lenger mett.

Skal du lage glutenfrie pannekaker bytter du ut hvetemelet med en glutenfri melmiks.

Du kan lage pannekaker uten egg av samme røre, men stek dem helst i en teflonpanne, slik at de blir lette å snu.

Har du melk som har gått ut på dato og som ikke lukter vondt, er det suverent å bruke melken i en pannekakerøre. Også egg som har stått over datoen er fine å bruke i pannekakerøren.

Pannekaker er best når de er nystekt og varme og er livretten til både liten og stor.

Les også:

Inas mest populære middagsretter

Koreanske pannekaker «pajeon»

Vårløk i pannekakerøra? Ja, da. Og masse chili