OPPSKRIFT: Kvikk Lunsj-kake, påskens beste sjokoladekake, pynter du med Kvikk Lunsj og påskegotteri. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer

Bak påskens beste sjokoladekake

Påskens beste: Kvikk Lunsj-kake

Bruk Kvikk Lunsj som kakepynt!

(Dagbladet): Uansett hvor påskedagene skal nytes, pakker vi mye godt i «påskesekken». Gotteri, appelsiner, lammestek, kylling, egg, Kvikk Lunsj og Solo. Ingen påske uten. Uansett vær og føreforhold så skal vi kose oss.

Påskekake

Ønsker du å bli påskens mest populære, kan du bake en Kvikk Lunsj kake. En herlig sjokoladekake pyntet med en supergod glasur, Kvikk Lunsj-sjokolade og påskeegg! Det kan ikke bli bedre og vanskelig er det heller ikke. Dette er kaka små og stor vil elske – se videoen øverst!

«Styrke er evnen til å bryte en sjokoladeplate i fire deler med bare hendene - og så bare spise én av delene.» Judith Viorst

Ønsker du å fylle kaka med sjokoladekrem, så lager du bare dobbel porsjon av glasuren, deler kaka i to eller tre lag og fordeler glasuren mellom lagene.

Egentlig er denne kakebunnen så god at du ikke trenger å fylle den.

Bruk gjerne din egen favoritt sjokoladekakeoppskrift. Det viktigste er at kaka blir ganske høy slik at Kvikk Lunsj-stengene passer rundt kaka.

Kvikk Lunsj-sjokolade ikke bare på tur

Kvikk Lunsj er først og fremst en populær tursjokolade, som har høysesong i påsken. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt ni Kvikk Lunsj-sjokolader i året. Tre av dem spiser vi i påsken, ifølge Freia. Men sjokoladen er også fabelaktig fin som kakepynt!

Vi har brukt sjokoladeplatene, delt dem i stenger, som settes rundt kaka som et «stakitt». Ved hjelp av glasuren holder «stakittet» seg på plass.

Glutenfrie alternativer

Kvikk Lunsj inneholder kjeks og hvetemel og er dermed ikke glutenfri. Det finnes glutenfrie alternativer som minner om Kvikk Lunsj. Du finner disse sjokoladene i «fri for» hyllen i matbutikken.

Les også:

Slik ble Kvikk Lunsj «hele Norges tursjokolade»

Her er årets nye godteri: Psst! Folkefavoritten ble forbudt i 2012, men er nå tilbake

Coop raser mot Kiwis billig-appelsiner: Vi måtte bare smake – og ble overrasket