Peppes pizza

Peppes tar opp kampen med Grandiosa: Lanserer frossenpizza

I februar finner du Peppes Pizza også i frysedisken, men det bekymrer ikke Orkla. Vi har prøvesmakt.

FROSSENPEPPES: I februar lanserer Peppes tre pizzaer for frysedisken: Triple Meat, Chicago Green og Downtown. Vi har prøvesmakt.
FROSSENPEPPES: I februar lanserer Peppes tre pizzaer for frysedisken: Triple Meat, Chicago Green og Downtown. Vi har prøvesmakt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er imponerende. Du kunne lurt en del med at denne var fersk, det er veldig bra frossenpizza, sier Filip August Bendi. Bendi er kokk med bakgrunn fra blant annet Noma, Michelin-restauranten Daniel i New York og Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm - og med italiensk bestefar.

Filip August Bendi har prøvesmakt de nye frossenpizzaene fra Peppes for Dagbladet.
Filip August Bendi har prøvesmakt de nye frossenpizzaene fra Peppes for Dagbladet. Vis mer

Nå er han kreativ utvikler på kjøkkenet på Hotel Bristol i Oslo, og i januar starter treningen for Årets Kokk. Målet er å komme til topps i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or, slik norske Bent Stiansen, Terje Ness og Ørjan Johannessen har gjort før ham.

Men i dag er det pizza som står på menyen. Frossenpizza.

Vi er i kontorene til Scandza, firmaet pizzakjeden Peppes Pizza har hatt som samarbeidspartner for å utvikle en produktserie for dagligvaremarkedet i snart ti år. I februar lanserer de en aldri så liten verdensnyhet sammen, og Bendi er med for å hjelpe oss å smake: Frossenpizza fra Peppes.

Tar opp kampen med Grandiosa

En av landets største pizzakjeder tok skrittet ut av restaurant- og takeawaybransjen ni år tilbake, da de lanserte pizzabunner slik at folk enkelt kunne lage pizza selv hjemme. De har sakte med sikkert utvidet sortimentet i sin «hjemmesnekret»-serie, til det nå er en egen kategori med mange aktører.

- Vi solgte 11,5 millioner enheter i fjor, sier Inger Lise Eliassen, Peppes-ansvarlig i Scandza.

Eliassen er litt tilbakeholden med å avsløre ambisjonene, men innrømmer gjerne at de ønsker å bli en stor aktør, som kan hevde seg i konkurranse med de største merkevarene.

- Det er jo Grandiosa som er størst. Vi håper å kunne måle oss med Grandiosa.

Grandiosa ikke bekymret

Når Dagbladet snakker med kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods søndag kveld, Dag Olav Stokken, er han ikke bekymret.

- Vi er klare for å møte konkurranse, sier han.

Stokken tror likevel ikke at frossenpizza fra Peppes vil kunne ta opp kampen med frossenpizza-giganten.

- Det er ingen som kan måle seg med Grandiosa. Nordmenn elsker Grandiosa, det har vært folkefavoritten i mange år, sier han.

Uvanlig tidspunkt

Stokken synes likevel det var uvant å få vite om planene til en konkurrent såpass tidlig.

- Vanligvis vet vi ikke hva de kommer med før mye tettere på, det er ikke vanlig at vi kjenner til det så tidlig.

- Er det positivt for dere?

- Ønsker de vise kortene nå får det være opp til dem, sier Stokken.

Tre versjoner

I første omgang kommer Peppes frossenpizza i tre versjoner, alle basert på populære Peppes-pizzaer. En av dem er vegetar, som en del av restaurantkjedens vegetarsatsing.

Etter at selskapet økte sin satsing på vegetarpizzaer er nå åtte prosent av alle pizzaene som selges vegetar, forteller Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Umoe Restaurants som eier Peppes.

De nye pizzaene er laget i Italia. For å få til ønsket resultat får deigen heve et døgn, før pizzabunnene strekkes ut, delvis for hånd. De vil derfor ha litt forskjellig utseende fra pizza til pizza. De er toppet med den klassiske Peppes-sausen, hvis krydderblanding er så hemmelig at den sendes fra Norge til Italia.

Hvilke kjeder pizzaene vil komme inn i, er foreløpig ikke klart. Peppes hjemmefiksepizza er inne i alle de store kjedene, og tilbakemeldingen har vært positiv, ifølge Eliassen.

Peppes Chicago Green

Peppes tar opp kampen med Grandiosa: Lanserer frossenpizza

Chicago green er en pizza toppet med store biter av grillet paprika, samt hakket rødløk og purre.

Bunnen er fin og sprø, og saus og ost holder et høyt nivå, men grønnsaktoppingen skuffer litt.

- Jeg synes vel de kunne gjort noe mer ut av grønnsakkonseptet. Det er noe løk på som smaker, men paprikaen dominerer - og den smaker slik man er vant til på frossenpizza, sier Bendi.

- Jeg har en utfordring til produsenten: Bytt ut litt av paprikaen med for eksempel løk, ramsløk - eller en annen grønnsak som tåler et besøk i fryseren bedre. Men: er man vegetarianer er det nok en av de bedre pizzaene tilgjengelig fra fryseren uten kjøtt.

Peppes downtown

Peppes tar opp kampen med Grandiosa: Lanserer frossenpizza

I matverdenen er det få ting som kan få folk så engasjert og opphisset som temaet ananas på pizza. Det gjør litt vondt i de italienske anene til Bendi, men det som overbeviser her er pepperonien. I tillegg til de pepperoniskivene man ser, er det strødd finhakkete, små biter av pepperoni over hele pizzaen, som gir den en fin og rik aroma slik at sausen virker fyldigere enn på de andre pizzaene.

- Jeg vil nesten si at denne kan være med og bygge bru mellom dem som vil - og ikke vil ha - ananas på pizza. Det er såpass lite at den ikke gjør for mye ut av seg, men gir pizzaen en fin sødme og friskhet, og balanserer fint mot det sterke krydderet.

Peppes triple meat

Peppes tar opp kampen med Grandiosa: Lanserer frossenpizza

Triple Meat er inspirert av Peppes' bestselger Heavy Heaven. Den er toppet med skinke, pepperoni og små kjøttboller, samt Peppes klassiske saus og mozzarella, og det var denne som imponerte mest.

Denne får toppscore for god og sprø bunn og fin friskhet. Her tror jeg mange kunne latt seg lure til å tro at den er en fersk pizza.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer