Peppes frykter at Dominos skal dominere

Peppes til pizzakrig: Åpner 50 nye steder for å hamle opp med amerikansk kjede

Det store slaget om Pizza-Norge er i gang.

DOMINOEFFEKTEN: Peppes merker økt konkurranse fra den amerikanske kjeden og åpner 50 nye steder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DOMINOEFFEKTEN: Peppes merker økt konkurranse fra den amerikanske kjeden og åpner 50 nye steder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(NTB): Pizzakjeden Peppes planlegger å åpne 50 nye utsalgssteder for å møte den tøffe konkurransen fra kjedene Domino's og Pizzabakeren.

De nye utsalgene til Peppes Pizza kommer ikke bare i de største byene der kjeden så langt har hatt god dekning, men også på mindre steder, skriver Dagens Næringsliv.

Etter en periode med analysearbeid har Peppes kommet fram til en plan for hvordan nye utsalg skal bli lønnsomme på et lavere omsetningsnivå.

- Vi kan etablere oss ned på steder med minimum 5.000 innbyggere, sier Peppes-sjef Espen Hoff til avisen.

Han bekrefter samtidig selskapets planer om å åpne 50 mye utsalgssteder. Hva slags utsalg det er snakk om, er foreløpig ikke bekreftet, men Hoff viser spesielt til veksten i takeaway-markedet.

Der har konkurrentene Domino's og Pizzabakeren forsynt seg de siste årene. Pizzabakeren passerte nylig milliardomsetning, mens Domino's – verdens største pizzakjede – i fjor overtok Peppes tidligere konkurrent Dolly Dimple's.

Samtidig falt omsetningen til Peppes på restaurantsiden i 2016 og 2017, i en periode der kjeden reduserte fra 90 til 76 avdelinger, ifølge avisen. Også de ville slå seg sammen med Dolly Dimple's, men dette ble avvist av Konkurransetilsynet i frykt for økte priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer