Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pepsi Max

Pepsi Max-trøbbel

Ringnes sliter med å levere varene i sommervarmen.

SALGSBOOM: Salget av Pepsi Max er nå bedre enn i rekordsommeren 2018. En av årsaken er trolig stopp i grensehandelen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SALGSBOOM: Salget av Pepsi Max er nå bedre enn i rekordsommeren 2018. En av årsaken er trolig stopp i grensehandelen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Brustørst i godværet? Du er ikke alene. Nå lyser tomme Pepsi Max-hyller mot lettbrustørste nordmenn. Det er særlig 0,33-bokser og halvlitersflaskene butikkene er tomme for.

- Det har vært et vanvittig trykk, og vi er litt på etterskudd med leveringen, forteller Nicolay Bruusgaard, pressekontakt i Ringnes.

- Vi har varer, det er bare utfordringer med å få dem ut.

Årsaken er en kombinasjon av flere faktorer: Sommervær og stengte grenser mot Sverige. I tillegg handler flere i butikk - og færre fra restaurant enn vanlig, på grunn av corona.

DRAMATISK: Romjulen tok en dramatisk vending for de ansatte på dette supermarkedet i Fresno, California da en gravid kvinne skulle handle brus. Video: CNN Vis mer

Jobber 24 timer i døgnet

Bruusgaard forteller at det nå jobbes 24 timer i døgnet for å få levert ut Pepsi Max.

- Pepsi Max er et produkt både butikkene og forbrukerne vil ha - og da er det kjedelig om det er tomt i hyllene. Vi har varer på lager, og jobber nå døgnet rundt for å få dem ut.

Bruusgaard forteller at salget av Pepsi Max nå ligger 5-6 prosent over salget fra rekordsommeren i 2018 - og de produserer også tilsvarende mer.

- Det er ikke direkte coronarelatert, men det er nok knyttet opp mot at grensene er stengt, og at folk er mer hjemme og handler mer i dagligvarebutikkene framfor å gå ut.

Forventer økt salg av vann

De siste ukenes godvær har ført til en økning i salg av alle varer, spesielt øl og brus.

LIME ELLER SITRON: Coca Cola Zero Lemon har fått en konkurrent, Pepsi Max Lime. Hva synes Norges Pepsi-kjære folk om den nye sitrusvarianten? Reporter: Lars O. Gulbrandsen / Video: Anna Näumann Vis mer

- Nå forventer vi at vannetterspørselen også kommer til å ta seg opp.

Salget av øl og brus øker tradisjonelt når det er mellom 20 og 25 grader, og stabiliserer seg over dette. Da er det vann folk vil ha mer av.

- Når det nærmer seg 30 grader kan fort vannetterspørselen dundre i været over natta. Når det gjelder vann øker etterspørselen per grad høyere temperatur, sier Bruusgaard.

- Etterspørselen kan gå opp med 25 prosent fra ei uke til en annen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!