En bit av livet:

Petter Stordalen: Kaviar, sjokolade og vin - hver dag

- Selv etter sikkert 2000 middager med Gunhild er det alltid noe nytt. Noe jeg kan bli bedre på.

GUILTY PLEASURE: - Jeg elsker å leve og er en mann helt uten bekymringer og stress! Petter Stordalen er ikke flau over noe han spiser eller gjør - men holder seg langt unna mat fra utrydningstruede arter, og russisk kaviar.
GUILTY PLEASURE: - Jeg elsker å leve og er en mann helt uten bekymringer og stress! Petter Stordalen er ikke flau over noe han spiser eller gjør - men holder seg langt unna mat fra utrydningstruede arter, og russisk kaviar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg elsker mandager og hverdager, jeg!

Glem russisk kaviar (utrydningstruet), østers og champagne. Selv om det siste neppe er et fremmedord i det stordalenske hjem på Bygdøy. Når Petter Anker Stordalen, hotellkonge, investor, kunstsamler, og etter hvert forlagseier, spiser middag, trenger det ikke være med livets mest eksklusive råvarer. Men det er med tente lys, servietter, krystallglass og sølvtøy. Hver dag.

- Jeg er en sånn som dekker opp. Skal jeg ha et glass vin, er det fra krystallglass. Selv når jeg er alene, dekker jeg opp til meg selv med sølvtøy. Det gir meg en egen ro rundt måltidet, sier Stordalen.

Det glimrer sannsynligvis like mye i stua som av den raust dekorerte Dolce & Gabbana-skinnjakka han har på seg. For hvorfor vente til helgen med å pynte, og nyte livet, når man kan finne fram krystallglasset og åpne en tørr hvit burgunder i dag?

Felles samlingspunkt

Det var ikke mye sølvtøy på hverdagene da Stordalen vokste opp på 60- og 70-tallet i Porsgrunn. Det sparte de til konfirmasjoner og andre store anledninger. Men mat var viktig gjennom hele oppveksten, og måltidene var faste samlingspunkt for familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer