FORSKJELER: De fleste pitabrød er laget på finmalt mel, og inneholder derfor en del raske karbohydrater. De er som loff å regne. Men det finnes sunnere varianter. Sjekk frysedisken i butikken. Foto: ERIK HELGENESET
FORSKJELER: De fleste pitabrød er laget på finmalt mel, og inneholder derfor en del raske karbohydrater. De er som loff å regne. Men det finnes sunnere varianter. Sjekk frysedisken i butikken. Foto: ERIK HELGENESETVis mer

Ernæringstest pitabrød: Grovest er sunnest.

Pitabrødtest: Vinneren ligger skjult i butikken

Det sunneste pitabrødet har en ingrediens de andre mangler.

Pitabrød fylt med massevis av grønnsaker sammen med kjøtt, fisk eller kylling er et enkelt, sunt og godt alternativ til middag, lunsj eller kveldsmat.

Det eneste som kunne gjort dette måltidet enda litt sunnere er selve pitabrødet. Så produsenter, her har dere et nytt produkt dere bør satse på: Fiberrike pitabrød laget på fullkornsmel!

Nesten som loff

De fleste pitabrød er laget på finmalt mel, og inneholder derfor en del raske karbohydrater. De er som loff å regne.

Bakervarer laget av finmalt mel, inneholder dessuten mindre fiber, vitaminer og mineraler enn bakervarer laget av fullkornsmel. Dette er grunnen til at du bør velge fullkornsprodukter hvis det lar seg gjøre, også når du kjøper pitabrød.

Da vi kjøpte inn til denne testen, fant vi et svært begrenset antall typer pitabrød, og kun en av dem var laget av fullkorn.

De sunneste godt skjult

Denne typen ligger dessuten i frysedisken, noe som nok kan gjøre at mange velger andre typer når de handler.

Rett og slett fordi de ikke tenker på at pitabrød ligger i frysedisken.

Fyll på med grønnsaker

Enda enda viktigere enn hva slags pita du velger, er hva du fyller pitabrødet med. Jo mer grønnsaker du bruker, jo sunnere måltid får du.

Fyll gjerne opp med tomat, agurk, salat, paprika, rødløk, oliven, bønner, og gjerne hjemmelaget guacamole. Av kjøtt kan du velge kylling, svin, okse, fisk, eller skalldyr.

Skal det gå ekstra fort kan du velge skinke eller ferdig stekt kylling.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater

Les mer på Bramat.no:
Styrkeøvelser som gir deg bedre holdning
Jordskokk (mest til glede)
Hørt om inulin?