Robinson og Fredag:

Pizza-stedet skuffer: - De må heve nivået på absolutt alt

Tiden har løpt fra den tidligere pizza-favoritten på St. Hanshaugen.

ARTE PAZZA PÅ ST. HANSHAUGEN: Anmelderne mener at tiden har løpt fra stedet. Nå finnes det en drøss med steder som serverer bedre pizza og enkel, italiensk mat. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ARTE PAZZA PÅ ST. HANSHAUGEN: Anmelderne mener at tiden har løpt fra stedet. Nå finnes det en drøss med steder som serverer bedre pizza og enkel, italiensk mat. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det jeg sitter igjen med, sa Robinson da de gikk ut døra, er følelsen av å ha spist på en italiensk restaurant i et eller annet tettsted ute i distriktene, som bare overlever fordi det er den eneste restauranten i området.

Fredag var tilsvarende skuffet. Arte Pazza på St. Hanshaugen har holdt åpent i en årrekke, og var et av de tidlige stedene i hovedstaden der du fikk autentisk, og ikke minst god, italiensk pizza. Menyen byr imidlertid på mer enn ­pizza, og vitnet om ambisjoner om å hevde seg blant de andre italienske trattoriaene som med tiden har ­kommet til i Oslo.

Allerede ved forretten, et trøstesløst fat med anti­pasti, ble det klart at de ikke engang er i nærheten.

- Kapersen virker å være nøyaktig den samme du får på glass i butikken, og artisjokkene har en metallisk ettersmak, sa Fredag.

Også parmaskinken, som var tørr, skivene med salami picante, og mortadella-pølsa, hadde det umiskjennelige preget av å være av den ferdig oppskårne varianten du får kjøpt i et hvilket som helst supermarked.

Det var imidlertid vanskelig å slå fast, da servitøren, under hele måltidet, aldri sa et eneste ord om hva som ble servert. En lett­drikkelig, men generisk Prosecco av typen Massotina extra dry, servert i småflasker med skrukork, bidro ikke til å heve opplevelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.