Endrer alkoholloven

Polet: Derfor endrer vi åpningstidene

Regjeringen foreslår at Vinmonopolet holder åpent fra 10 til 16 på lørdager.

ENDRER ÅPNINGSTIDER: Kø utenfor polet i Markveien i Oslo er et vanlig syn lørdag ettermiddag, også utenfor corona-tider. Arkivfoto: Elisabeth Dalseg
ENDRER ÅPNINGSTIDER: Kø utenfor polet i Markveien i Oslo er et vanlig syn lørdag ettermiddag, også utenfor corona-tider. Arkivfoto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Vinmonopolets åpningstider på lørdager kan bli endret. Regjeringen har foreslått at pol kan holde åpent mellom klokken10 og 16 på lørdager, melder NTB.

- Intensjonen er å tilpasse seg endringer i folks handlevaner, sier Jens Nordahl, pressekontakt i Vinmonopolet, til Dagbladet.

- Det normale salgsmønsteret, om vi ser bort i fra corona-tider, er stigende antall kunder og stigende antall liter gjennom dagen

Han legger til at det er store variasjoner. Mandag til fredag har polet en salgstopp mellom klokken tre og fem, som er ganske lik for hele landet, mens lørdagene er det et mer differensiert bilde.

- Små steder i Distrikts-Norge er ikke lørdagen en stor salgsdag, men i de store byene, særlig i sentrum, er det en salgstopp mot stengetid lørdag. Vi stenger gjerne butikkene med kunder i på lørdager.

Totalen for landet viser også at det er en stigende salgskurve mot stengetid lørdagen.

Ikke utvidet, bare endret

Regjeringens forslag medfører ikke en utvidelse av åpningstidene, men en endring.

I dag kan Vinmonopolet ha åpent mellom klokken 8.30 og 15 på lørdager og dager før helligdager. I praksis kan det likevel bety at flere pol utvider åpningstidene, da de aller fleste polene åpner klokken 10 og stenger klokken 15.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer