Rimelig pappvin best i test

Polets billige pappvin fikk toppkarakter!

- Disse er fine å ha stående i jula, mener Dagbladets vinanmelder.

PERFEKT FOR JULA:  Dagbladets vinanmelder Robert Lie har plukket ut tre rimelige pappvin-favoritter!
PERFEKT FOR JULA:  Dagbladets vinanmelder Robert Lie har plukket ut tre rimelige pappvin-favoritter!Vis mer

Stadig flere av oss setter pris på vin fra boks, noe ikke minst de ansatte på Vinmonopolet merker seg: I fjor var 57, 2 prosent av vinomsetningen relatert til denne type vin, som første gang oppsto i Australia i 1965 - den gang ene og alene for å forenkle transport og salg av de edle dråper!

Dagbladets vinanmelder Robert Lie har smakt seg frem til tre av pappvinene han anbefaler som svært gode kjøp denne jula. Nyt et glass til en av de mange klassikerne på tv - eller som drikke til klassisk julemat. Ifølge Vinmonopolet er holdbarheten for en uåpnet kartong rundt 12 måneder, mens en åpnet kartong kan drikkes i inntil 6-8 uker etter åpning. Det anbefales også at vinen bør oppbevares kjølig.

Hvitvin

Gysler riesling trocken, Rheinhessen Tyskland 3l.

2143206 Kr. 439,90 Poeng: 84

Terning: 6

Polets billige pappvin fikk toppkarakter!

- En saftig og frisk riesling trocken som både kan drikkes alene og kombineres med mat. Duft av sitrus, eple og pære. Middels fyldig med høy syre. Saftig ung frukt med frisk ren avslutning og hint av mineraler.

Passer til: Variert julemat.

Rødvin

Meinklang Burgenland red 2014, Burgenland Østerrike (BU) 3l.

1807406 Kr. 449,90 Poeng: 85

Polets billige pappvin fikk toppkarakter!

Terning: 6

En anvendelig rødvin laget på en blanding av zweigelt, blaufränkisch og st. laurent druer. Duft av kirsebær, bjørnebær, plomme og krydder. Middels fyldig med høy syre. Bløte tanniner og saftig rød bærfrukt med leskende frisk avslutning.

Passer til: kalv, kylling, svin

Saladini Pilastri Rosso Piceno 2015, Marche Italia 3l. (BU)

Polets billige pappvin fikk toppkarakter!

4446506 Kr. 399,90 Poeng: 84

Terning: 6

En sangiovese og montepulciano blanding med karakter og struktur. Duft av kirsebær, bringebær, plomme og vanilje. Fyldig med høy syre. Saftige tanniner og rik leskende mørk bærfrukt med hint av krydder.

Passer til: lam, okse, and.

Les også:

Lag Andreas Viestads deilige coq au vin

Så lang holdbarhet har vin i kjøleskapet

Du kan ikke smake forskjell på vin

SABLERE CHAMPAGNE: Kokk Øyvind Boe Dalalev fra Statholdergaarden gourmetrestaurant i Oslo viser hvordan du enkelt sablerer Champagne eller musserende vin. Foto: Jaques Hvistendahl / Video: Cecilie V. Jensen /Dagbladet Vis mer