Kjøpe brus og godteri fra Sverige på internett

Politikerne fortviler: Vi hamstrer godteri som aldri før

Sterk vekst i netthandelen fra Sverige etter at sukkeravgiften ble innført.

HANDLER MER: Noen drar til Sverige og fyller opp bilen. Mange har funnet ut at de kan sitte hjemme og handle billig brus og sjokolade på nettet fra Sverige. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix
HANDLER MER: Noen drar til Sverige og fyller opp bilen. Mange har funnet ut at de kan sitte hjemme og handle billig brus og sjokolade på nettet fra Sverige. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde ikke regnet med å få noe sånt i fanget da vi startet netthandel fra Sverige, sier Morten Hansson, administrerende direktør i nettgodteributikken Maxgodis.se.

Han er ennå litt overveldet over gavepakken han har fått av norske politikere. Sukkeravgiften som ble innført fra nyttår, har gitt betydelig vekst i netthandelen av brus og sjokolade fra Sverige. Det betyr mer penger i kassa for Hansson.

Brus selger best

- Vi merker at avgiften har kommet, helt klart. Særlig har det gått unna med Pepsi Max uten sukker, forteller nordmannen, som startet Maxgodis.se i 2015.

Statistikken bekrefter at sukkerfri brus er populært. Norge har verdens høyeste forbruk av sukkerfri brus, langt høyere enn resten av Norden. Nesten annenhver brusflaske eller brusboks vi kjøper er nå sukkerfri.

Dagbladet skrev før jul om lastebilsjåføren Henrik Gustafsson Bragde som kjører billig brus og godteri til Oslo. Han har en trygg jobb, takket være selskaper som Maxgodis, som hadde et rekordår i fjor. Det kan gå enda bedre i år. Folk er blitt vant til å handle på nettet og finner fram til aktørene med best pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer