FØLING I FJÆRA: Robinson og Fredag mener Ingierstrand Bad Restaurant ville vært det ultimate stedet for en sommerfest i hovedstaden. Dessverre når ikke maten helt opp til resten av forventningene. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FØLING I FJÆRA: Robinson og Fredag mener Ingierstrand Bad Restaurant ville vært det ultimate stedet for en sommerfest i hovedstaden. Dessverre når ikke maten helt opp til resten av forventningene. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

- Potensialet er så eksepsjonelt stort. Og da er det fort gjort å bli litt skuffa

Robinson og Fredag synes ikke det funksjonalistiske ikonet Ingierstrand Bad Restaurant når helt opp.

Robinson og Fredag, begge gode og mette, sto utenfor det funksjonalistiske ikonet Ingierstrand Bad Restaurant, tegnet av Ole Lind Schistad og Eivind Moestue på 30-tallet. Det var en lun sommerkveld i juli og Bunnefjorden lå speilblank og stille nedenfor furutrærne.

«-Jeg bare skjønner ikke hvorfor de har en dessertmeny som virker så lite motivert.» Robinson

Tvilsomt mer perfekt enn dette

- Om jeg fritt kunne velge arkitektur og beliggenhet for en restaurant, tviler jeg på at jeg ville klart å komme opp med noe mer perfekt enn dette, sa Robinson og studerte platået nedenfor.

Det var likevel skuffelse i stemmen.

- Nettopp derfor er det nemlig så synd at matopplevelsen ikke når opp.

- Hva synes du de kunne gjort annerledes, spurte Fredag og minnet Robinson på at kvelden hadde startet fint med et glass tørr prosecco fra Pasqua.

Glasset varte til over forretten, som merkelig nok ikke sto på menyen – salat med kongekrabbe, eplebiter, mango, vårløk, lakserogn og rugcrisp.

Stekt kongekrabbe med eplepure fra Dagbladets oppskriftsarkiv.

- Det var godt med de sprø rugflakene til, men det ble litt ordinært, sa Robinson.

Fredag nikket.

- Ja, og de kunne byttet ut chilimajonesen med noe litt mer friskt og syrlig.

FUNKSJONALISTISK PERLE: Lokalene på Ingierstrand er tegnet av Ole Lind Schistad og Eivind Moestue på 30-tallet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FUNKSJONALISTISK PERLE: Lokalene på Ingierstrand er tegnet av Ole Lind Schistad og Eivind Moestue på 30-tallet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Eklektisk meny

Menyen på Ingierstrand er liten og en tanke eklektisk: Caprese, dagens kjøttrett, dagens fisk, dagens suppe og en barnemeny der det ene av to alternativer er pølse med pommes frites.

I tillegg har de en lunsjmeny med typiske retter for en solskinnsdag ved fjorden: Skalldyrtoast, cæsarsalat, hamburger og sandwich med brie og serrano.

Lokalet, som først og fremst framstår som et selskapslokale, var foruten Robinson og Fredag tomt.

Ingierstrand Bad Restaurant
Ingierstrandveien 30, 1420 – Svartskog, Oppegård
Tlf: 66 82 18 90
www.ingierstrandbad.no
Mat: 4 ★★★★☆☆
Miljø: 6 ★★★★★★
Service: 3 ★★★☆☆☆
Totalt: 4 ★★★★☆☆
Fire hovedretter Kr: 169 – 235
En forrett + lunsjmeny Kr: 110 – 175
Tre desserter: Kr: 105 – 125
I tillegg finnes egne selskapsmenyer og fingermat-meny.
I totalvurderingen vektes maten mer enn service og miljø.

Robinson hadde valgt dagens kjøttrett som var oksekjake og svineside servert med løkpuré og potetsalat. Fredag tok dagens fisk og var blitt gledelig overrasket da servitøren, etter å ha spurt kokken, fortalte at ikke bare var laksen vill, den var lettrøkt her på huset, og ble servert grillet med en lun «sommersalat», brent smør og karse.

Etter noe nøling anbefalte servitøren en Barbera d’Alba til Robinsons kjøttrett og en Roblin Sancerre fra 2014 til Fredags fisk.

- Jeg jobber ikke her så ofte, jeg er bare kalt inn som ekstrahjelp, hadde hun unnskyldt seg med.

- Hovedretten var veldig god, sa Robinson og fortsatte:

- Mørt, kraftig og smakfullt kjøtt. Men svinet og oksen framstår som to forskjellige retter. En underlig kombinasjon. Og det hadde fungert bedre med en litt kraftigere rødvin.

Sjeldent god laks

Fredag hadde også vært godt fornøyd, både med hovedretten og den fruktige hvitvinen.

- Laks er så hverdagslig at det sjelden er førstevalget når jeg er ute og spiser, men det stykket de serverte her var et høydepunkt. Og de lune og lettsylta grønnsakene var sprø og perfekt syrlige. Men jeg hadde blitt mett nok uten de kokte potetene som egentlig ikke tilførte noe særlig.

Robinson tenkte seg om og så utover fjorden.

PÅ DESSERT MENYEN: Robinson og Fredag synes dessertmenyen godt kunne vært hakket mer motiverende hos Ingierstrand Bad Restaurant. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
PÅ DESSERT MENYEN: Robinson og Fredag synes dessertmenyen godt kunne vært hakket mer motiverende hos Ingierstrand Bad Restaurant. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

-Jeg bare skjønner ikke hvorfor de har en dessertmeny som virker så lite motivert. Brownie, pannacotta og jordbær med vaniljeis er liksom det du setter på menyen når du ikke orker å være kreativ. Det hadde kostet så lite å gjøre det mer spennende.

- Hvordan var panna cottaen?, spurte Fredag, som hadde fått servert Fredags dessert hadde vært et stykke brownie med bringebærkompott og sorbé, hvorav bringebærkompotten var både det enkleste og mest smakfulle.

- Den var en midt på treet, panna cotta med vanilje og pasjonsfrukt, og en liten plastskål med sjokolademousse - som også var midt på treet. Det er så mye natur her, de kunne jo rusla ut i skogen og plukka noe som ville vært minst like godt, kommenterte Robinson.

Utsikt med potensiale

I solnedgang og fuglesang foran funkisperla, kom spiseparet til en konklusjon. I tillegg var de enige om at dette måtte være Østlandets beste sted å arrangere sommerfest.

- Det er på ingen måte dårlig, det er bare at med dette bygget og denne utsikten, som garantert er hovedstadsområdets fineste, er potensialet så eksepsjonelt stort. Og da er det fort gjort å bli litt skuffa.

Les også: Her betaler du for utsikten
Maten ser bedre ut enn den smaker
Gode solforhold, men ikke særlig spennende mat