GRILLKAMPANJER: Rema 1000 har jobbet mye med å utvikle grillkategorien, og introdusert flere nye kjøkken. Her er den brasilianske kampanjen, som ble frontet av Sven Nordin, noen år tilbake. Arkivfoto: Rema 1000
GRILLKAMPANJER: Rema 1000 har jobbet mye med å utvikle grillkategorien, og introdusert flere nye kjøkken. Her er den brasilianske kampanjen, som ble frontet av Sven Nordin, noen år tilbake. Arkivfoto: Rema 1000 Vis mer

Priskrig på påskevarer:

Priskrigen: Rema skrur prisene ti år tilbake

Billig påskemat: Nå starter priskrigen for alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke startet dagligvarene så smått å skru ned prisene på klassiske påskevarer som Solo, appelsiner og Kvikk Lunsj. I dag går de betydelig mer drastisk til verks.

Kiwi meldte mandag morgen om et større priskutt på en rekke varer, og de andre lavpriskjedene har justert prisene tilsvarende ned.

MINUTT FOR MINUTT: Rema 1000 skrur prisene på grillvarer ti år tilbake, sier Trond Bentestuen. Foto: Rema 1000
MINUTT FOR MINUTT: Rema 1000 skrur prisene på grillvarer ti år tilbake, sier Trond Bentestuen. Foto: Rema 1000 Vis mer

- Det er ingen tvil om at konkurransen om å være billigst er knallhard. Prisene endrer seg minutt for minutt, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i Rema 1000 til Dagbladet.

Ti år gamle priser på grillmat

Rema 1000 har kastet seg inn i priskrigen med en litt annen vri, og feirer samtidig at det er ti år siden deres nyskapende grillserie traff hyllene. Det var Rema 1000, med grillkongen Craig Whitson i spissen, som sørget for at de litt mer amerikaniserte grillvanene fikk fotfeste i Norge.

- Vi har drevet produktinnovasjonen i denne kategorien, og det har vi tenkt å fortsette å gjøre, sier Bentestuen.

Grillvarene som har fått prisene skrudd tilbake til start er en blanding av klassikere og et par nyvinninger. Det er blant annet grillpølser til 25 kroner, krydret lammelår til 159 kroner per kilo og spareribs til 99 kroner per kilo.

PØLSER: 3 for 2 på ulike grillpølser til 35 kroner per tre-pakk. Foto: Rema 1000
PØLSER: 3 for 2 på ulike grillpølser til 35 kroner per tre-pakk. Foto: Rema 1000 Vis mer

- Det er spennende og jeg forventer at konkurransen for å vinne grillsesongen kommer til å være knallhard framover, slik den skal være. Det gjør at kundene får bedre tilbud og lave priser.

- Vi har allerede satt ned sammenliknbare varer tilsvarende eller mer, sier Kristine Aakvaag Arvin, informasjonssjef i Kiwi til Dagbladet.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop som eier lavpriskjeden Extra, ønsker konkurransen velkommen, og peker på at her er det kundene som er den store vinneren.

- Det er et økende antall barnefamilier som må snu på kronen for å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, og for disse er det ekstra bra å få fylt handlekurven til en lav pris, sier Kristiansen til Dagbladet.

Han synes det er ekstra artig at Rema 1000 nå har kastet seg inn i kampen med grillmat, ei uke etter at Extra lanserte en 3 for 2-kampanje på burgere og pølser i sin «Grill Perfekt» -serie.

De har en rekke grilltilbehør for ti kroner, og pakker med tre grillpølser til 79,90.

- Kiwi har fulgt oss denne uka og redusert med en krone, og der har Extra allerede justert seg etter.

- Alle justerer priser på mandag

- I dag har vi satt ned prisen kraftig på flere påskevarer, sier Arvin.

Lavpriskjeden har kuttet prisene på flere hundre varer, noen med tiører eller et par kroner, andre priser har de tatt større jafs av, og kuttet prisene med 30-40 prosent. For eksempel koster frosne lammelår nå 58,90 kroner per kilo, mot 84,90 i forrige uke; Twist er stat ned til 49,90 kroner fra 57,40 og Nidar påskefavoritter fra 64,40 til 49,90 kroner.

Det er ingen grunn til å handle andre steder på grunn av pris, vi skal priskrige helt inn til påske for kundene våre. Harald Kristiansen, Coop

- Kiwi har tydeligvis behov for oppmerksomhet, for at man justerer priser på en mandag er helt normalt og ikke noe spesielt, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til Dagbladet.

Han forteller at det er vanlig prosedyre at kjedene justerer prisene på mandager, samtidig som de lanserer nye tilbud og kampanjer for uka.

- Mange av disse kuttene er svar på Extra sine kampanjer denne uka, men vi elsker konkurransen og alle priser justeres ned om vi skulle være dyrere. Kundene våre kan stole på at Extra skal være minst like billige.

APPELSINER: Mandag morgen har Kiwi fortsatt de rimeligste billig-appelsinene, mens Extra og Rema 1000 har premium-appelsiner til 16,90 kroner per kilo.
APPELSINER: Mandag morgen har Kiwi fortsatt de rimeligste billig-appelsinene, mens Extra og Rema 1000 har premium-appelsiner til 16,90 kroner per kilo. Vis mer

Ifølge Kristiansen skal Extra ha flere tilbud og kampanjer mot påske.

- Det er ingen grunn til å handle andre steder på grunn av pris, vi skal priskrige helt inn til påske for kundene våre, men vi kommer ikke til å ringe avisa hver gang vi justere prisen slik Kiwi gjør, humrer Kristiansen, og kommer med et lite tips:

- Husk å sjekke tilbud og kampanjer, og ikke minst fordelene du får gjennom lojalitetsprogrammer eller som medeier som mange er i Coop.

- De siste pristestene viser at det er minimale forskjeller mellom lavpriskjedene på pris. Skal du virkelig spare penger bør du benytte deg av tilbud, kampanjer og for Coop sine kunder, være med og dele overskuddet.

- Hva konkurrentene våre gjør er jeg egentlig ikke så glad i å kommentere på. Vi tenker mest på oss selv og hva vi skal gjøre, avslutter Rema 1000-sjef Bentestuen.

- Vi har en enkel målsetting om å ha de laveste prisene. Og vi gjør det vi kan for å få til dette, hver eneste dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer