Professor om nylanseringen

Professor: - Freia tar en høy risiko med det nye påskeegget

Det er over en måned til påske - men allerede koker det rundt årets sjokolade-påskeegg.

ALLEREDE PÅ PLASS: Det nye Oreo-egget fra Freia er allerede på plass i en rekke butikker. Foto: Lars O Gulbrandsen
ALLEREDE PÅ PLASS: Det nye Oreo-egget fra Freia er allerede på plass i en rekke butikker. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For tre år siden gikk professor Tor Andreassen ved NHH ut og fortalte om hvordan stadig flere selskaper kutter ut palmeolje etter press fra forbrukerne. Den høyt respekterte eksperten er forundret over at Freia fortsatt bruker palmeolje i sitt originale påskeegg.

Også i det splitter nye Oreo-egget inngår ingrediensen som konkurrenten Nidar i fjor faset ut fra sin oppskrift.

- Freia tar en høy risiko med det nye påskeegget, framholder Andreassen overfor Dagbladet.

Talspersonen for produsenten av Freia-sjokoladene svarer at palmeolje er viktig for å lage den unike, kremede konsistensen på innholdet i påskeeggene:

- Klar over bekymringer

- Dette vil være vanskelig å få til med andre, alternative oljer. Palmeolje er også fri for transfett som betyr at den er mer effektiv og et sunnere alternativ enn andre oljer, bedyrer Karin Senning i Mondelez International, produsenten bak Freia.

Freia mener at den beste måten å takle problemene i forbindelse med palmeolje er å fokusere på å gjøre produksjonen av oljen bærekraftig.

- Vi er fullstendig klar over forbrukernes bekymringer for bærekraftighet og helse. Vi engasjerer leverandører til å drive denne endringen sammen. Det er viktig å poengtere at alternativene til palmeolje ofte er mer helseskadelige (mer mettet fett), eller krever større landareal for produksjon, understreker Senning i Mondelez International.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer