EKSPERT: Professor Birger Svihus har stor kompetanse rundt matens påvirkning på helsa vår. Foto: Gisle Bjørneby/NTNU og NTB SCANPIX
EKSPERT: Professor Birger Svihus har stor kompetanse rundt matens påvirkning på helsa vår. Foto: Gisle Bjørneby/NTNU og NTB SCANPIXVis mer

Å unngå trøstespising er lettere enn du tror

Professor: - Trikset som gjør at du slutter å overspise

Det koster ikke kostholdsekspertene mange kalorier å gi bort sine beste tips - slik at du slutter å spise mer enn du bør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Du kjenner kanskje følelsen: Etter å ha sittet og sett på favorittserien på tv en liten stund, merker du at det romler i magen. Kanskje du skal bruke neste reklamepause til å suse ut på kjøkkenet og finne noe godt i kjøleskapet eller sjokoladen du vet ligger nest nederst i hjørneskapet?

Noen kaller det trøstespising, andre overspising. Uansett snakker vi om det vi nærmest umerkelig gafler i oss i løpet av en helt ordinær tv-kveld.

Professor Birger Svihus ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er en av Norges fremste kapasiteter på ernæring. Han har følgende knep til alle som ønsker å unngå å trøstespise:

Lær å distrahere hjernen

- Legger man middagen så sent som mulig på dagen og samtidig velger mat som gir størst metthetsfølelse, er man godt på vei til at suget etter noe mer på kvelden blir borte. Det er symptomatisk at mye av det vi regner som kosemat til tv-kvelden, gir lite metthet og inneholder altfor mye kalorier, fremholder Svihus overfor Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn