Ernæringsekspertene gremmer seg over de nye monsterburgerne på over 1000 kcal

Professor advarer mot de nye monsterburgerne

«Grotesk» og «helsefarlig» sier ernæringsekspertene. «Litt mer av det gode» og «gourmetburger», sier hurtigmatkjedene.

SUPER SIZE: - En burger for de som vil kose seg litt ekstra, sier Burger King om sin BBQ Bacon King-burger med 1196 kcal. Foto: Burger King
SUPER SIZE: - En burger for de som vil kose seg litt ekstra, sier Burger King om sin BBQ Bacon King-burger med 1196 kcal. Foto: Burger King Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Grand Big Mac er en litt større versjon av originalen, cirka femti prosent større, for å være mer eksakt. Med andre ord, litt mer av alt det gode, sier Kathrine Moe, Brand Communications Manager i McDonald's Norge.

Hun snakker om en av flere gigantburgere, som nå får leger og ernæringsfysiologer til å rive seg i håret. Både Burger King og McDonald's selger burgere med kaloriinnhold på oppunder og over 1000-tallet.

I år er det 50 år siden den originale Big Mac'en ble lansert i USA og blir feiret blant annet i Norge med en utgave i 50 prosent større størrelse. McDonald's kanskje aller mest kjente produkt gjennom historien så dagens lys i Pennsylvania.

- En større Big Mac er noe kundene våre har ønsket seg lenge. Derfor lanserte vi Grand Big Mac første gang i 2015. Produktet har vist seg å være et populært supplement til de som vil ha mer av alt det gode ved originalen, og vi har hatt det som kampanjeprodukt med jevne mellomrom siden da, forteller Moe.

Mens jubileumsburgeren ennå ikke er i salg på McDonald's, fås burgeren Big Tasty hele året. Den inneholder 828 kilokalorier, ifølge hurtigmatkjedens nettside.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer