Utgjør stor risiko

Professor advarer mot hamburger-tabben mange gjør: - Det er stor gambling

Advarer mot E.coli-bakterien.

PÅ OSLO-FESTIVAL: Onsdag i forrige uke ble Astrid Bjerkås tilbudt denne rosa hamburgeren under Over Oslo-festivalen. Foto: Privat
PÅ OSLO-FESTIVAL: Onsdag i forrige uke ble Astrid Bjerkås tilbudt denne rosa hamburgeren under Over Oslo-festivalen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– «Over Oslo» er en kjempefin festival, men det er for dårlig at de serverer hamburgere som er rå inni. Jeg håper at de skjerper rutinene sine, slik at ingen blir syke, for maten du får kjøpt på denne festivalen er egentlig veldig god, sier Astrid Bjerkås (43).

Bjerkås var på festivalen «Over i Oslo» på åpningsdagen, onsdag 20. juni. Der ble hun servert hamburger som var langt fra ferdigstekt.

– Musikkfestivaler serverer mat til tusenvis av mennesker. Det er et stort ansvar. Som festivalgjenger vil jeg være sikker på at arrangørene kan det som skal til for å sikre at gjestene får trygg mat. Jeg oppfordrer derfor alle som serverer mat på festivaler i sommer til å steke hamburgerne sine ordentlig. Sommer og festival er best uten magesjau, konstaterer Bjerkås som tidligere har jobbet i Vitenskapskomiteen for mat og miljø.

Hun er også medforfatter av boka Bra mat, der forskere forteller om hva som er sunt og trygt å spise – og hva man bør være oppmerksom på:

– Hos noen gir smitte med E. coli-bakterien en ukomplisert diaré. Andre kan få blodig diaré som kan utvikle seg til kronisk nyresvikt. Dette gjelder spesielt barn som er yngre enn 10 år, eldre over 70 år og de som har et immunsystem som ikke fungerer optimalt. Det er ikke for ingenting at denne E. coli-bakterien også kalles for hamburgerbakterien, og vi har hatt dødsfall også i Norge, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer