Ti norske pizzaproffer gir deg sine beste tips til supersprø bunn og topp smak på lørdagspizzaen

Proffenes beste pizzatips

 Skal osten over eller under fyllet, og hvorfor er det lurt å dobbeltsteke pizzaen? Her får du kokkenes beste pizzatips!

SPRØ BUNN: Ti pizzaproffer avslører sine beste tips for sprø, saftig og velsmakende pizza. Du legger vel for eksempel ikke osten oppå fyllet? Foto: Lisbeth Michelsen
SPRØ BUNN: Ti pizzaproffer avslører sine beste tips for sprø, saftig og velsmakende pizza. Du legger vel for eksempel ikke osten oppå fyllet? Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sprø skorpe, gyllenstekt ost og herlig fyll på toppen. For veldig mange nordmenn er hjemmelaget pizza en obligatorisk og etterlengtet del av helgekosen.

Dagbladet har spurt ti av Norges beste pizzabakere om hvordan vi kan lage enda bedre pizza hjemme, og om hvor vi trår feil når den italienske klassikeren skal på bordet.

#1 Melet

Bruker du vanlig hvetemel i pizzadeigen? Prøv heller et spesialmel for pizza, anbefaler flere av kokkene vi har snakket med.

Melet, som også selges under navnet «Pizzamel», er et ekstra finmalt hvetemel som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det vanlige hvetemelet gjør. Melet har evnen til å oppta mer fuktighet, og gjør slik at deigen og bunnen blir lettere, luftigere og sprøere.

- Nordmenn bruker feil ingredienser i pizzaen. Riktig mel er veldig viktig for resultatet. Bruk italiensk spesialmel av typen Tipo 0 eller Tipo 00, anbefaler Fabio Pezzoli, som til daglig baker pizza på Villa Paradiso på Solli Plass i Oslo.

- Velg alltid Tipo 0-mel, for bare da får du pizza av topp kvalitet, istemmer Francesco De Palma, sous chef ved Pizza Crudo i Paleet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer