Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye dagligvarer vinter 2018, pizza:

Psst! Den mystiske pizzatoppingen er ikke kylling

Med kjøttdeig, Oumph! eller smak av amerikanske sørstater. Her er de nye frossenpizzaene.

SMUGTITT: Nordmenn spiser nesten ti frossenpizza hver i året i snitt, omtrent halvparten av disse er av merket Grandiosa. Foto: Orkla og Mega Pixel / Shutterstock / NTB Scanpix
SMUGTITT: Nordmenn spiser nesten ti frossenpizza hver i året i snitt, omtrent halvparten av disse er av merket Grandiosa. Foto: Orkla og Mega Pixel / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ja, vi elsker frossenpizza! I fjor kjøpte og spiste nordmenn 50 millioner frossenpizzaer, viser tall fra analysebyrået A C Nielsen. Dette er i underkant av ti frossenpizzaer per person.

Det er ingen grunn til å tro at denne trenden skal endres.

I forbindelse med det store matnyhetslippet i butikkene i februar kommer fem nye frossenpizzaer i butikk.

Mindre Nybakt-Grandiosa

Orkla bygger videre på suksessen med Nybakt-Grandiosaene, pizzaer med rå bunn, som skal heve i ovnen, og lanserer to nye versjoner; en med kjøttdeig og en med salami.

De nye nybakt-pizzaene er i porsjonsstørrelser og veier 355 gram. (For ordens skyld: De originale Nybakt-pizzaene veier 480 gram, og porsjonene opplyses å være 250 gram).

NYBAKT: Grandiosa lanserer to nye pizzaer med rå bunn, Grandiosa kjøttdeig og Grandiosa salami.
NYBAKT: Grandiosa lanserer to nye pizzaer med rå bunn, Grandiosa kjøttdeig og Grandiosa salami. Vis mer

Disse pizzaene ble lansert i fjor vår, og har smak av pepperoni og skinke.

- Jeg nektet først å tro at dette var Grandis, sa Norgesmester i pizzabaking Elio Corsi til Dagbladet da vi testet pizzanyhetene i fjor vår.

Pepperoni-pizzaen fikk terningkast fem da vi testet pizzanyhetene, men sammenlignet med andre pepperonipizzaer sto den seg ikke til bedre enn terningkast to da vi gjorde en stor smakstest av Pizza Pepperoni på høsten.

Grandiosa-trikset

Professor Runar Døving ved Høyskolen Kristiania brukte nettopp Grandiosa som eksempel på å forklare strategien bak Tines siste Litago-produkt, Litago med smak av kanelsnurr; som ble pre-lansert i Deli de Luca på Esso-stasjoner tidligere denne måneden.

GRANDIS VS. HJEMMELAGET: Du vil bli overrasket over hvor raskt det går å lage pizza fra bunnen. To av kokkene i The Flying Culinary Circus viser deg triksene! Her kan du studere oppskrifta. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer

Å stadig lansere nye varianter, samtidig som de beholder klassikerne, er en vinn-vinn-situasjon, ifølge professoren:

Hvis en person som i utgangspunktet liker vanlig Grandiosa, kan de bruke den positive assosiasjonen til å markedsføre det nye produktet.

Dersom han liker det nye produktet, har man lykkes i å utvide sortimentet - og om han ikke liker det, vil han bli minnet på hvor godt han likte originalen.

Vegetarpizza med Oumph!

VEGETAR: Den nye pizzaen fra NorgesGruppen er toppet med grillet Oumph!. Foto: Unil
VEGETAR: Den nye pizzaen fra NorgesGruppen er toppet med grillet Oumph!. Foto: Unil Vis mer

En av de store trendene de siste årene har vært å kutte ut - eller ned - kjøtt.

Det ble lansert flere nye plantebaserte alternativ til kjøtt, vi smakstestet flere av dem, blant annet Vegetardag og Oumph!.

Soyabaserte Oumph! imponerte vårt testpanel, og nå kommer Folkets, NorgesGruppens egen merkevare, med en pizzatoppet med en vegansk osteerstatning og grillet Oumph!.

Den veganske pizzaen er 100 prosent plantebasert, og kommer til frysediskene på Kiwi, Meny og Spar i uke åtte.

Pizzaen er merket med "kan inneholde spor av melk" fordi den produseres på samme linje som pizzaer med melkebaserte ingredienser, så selv om linjen rengjøres mellom de ulike pizzaene, må det merkes siden melk er et allergen.

Sørstatsinspirert

Dr. Oetker kommer med en ny pizza inspirert av det amerikanske sørstatstkjøkkenet: Rustica spicy chicken. Pizzaen har krydret barbecuesaus i stedet for tomatsaus, og er toppet med marinert kylling, rødløk, jalapeno og ost.

FUSION: Amerikanske sørstatssmaker på tyksprodusert pizza. Foto: Dr. Oetker
FUSION: Amerikanske sørstatssmaker på tyksprodusert pizza. Foto: Dr. Oetker Vis mer

Rustica-pizzaene er forøvrig en norsk drOetker-innovasjon, inspirert av nordmenns frossenpizzavarer, og ble lansert for knappe fire år siden. Disse pizzaene har nå en fjerdedel av markedet for tykkbunnet pizza, og det selges nesten to millioner Rustica-pizzaer i året.

Pizzaen skal selges på Meny, Eurospar, Kiwi, Bunnpris, Obs, Mega og Extra.

BigOne med Cheddar

AMERIKANSK: BigOne Giants med cheddar og ost er visuelt inspirert av det New York-baserte amerikansk fotball-laget Giants
AMERIKANSK: BigOne Giants med cheddar og ost er visuelt inspirert av det New York-baserte amerikansk fotball-laget Giants Vis mer

Der Rustica er utfordrer er BigOne markedsleder på tykkbunnet pizza. nå utvider de sortimentet med en pizza med cheddar og oksekjøtt.​

Den britiske cheddar-osten har markert seg de siste årene som en populær smaksetter på potetgull og snacks.

Pizzaen er firkantet, uten skorper, og veier 810 gram. Det følger også med rømmedressing i esken.​

Les mer om årets nye dagligvarer:

Se alle snakcsnyhetene

Test av chips med smak av sjokolade og karamell

Drikkenyheter - og test av Litago med smak av karamellsnurrer

Synnøve Finden: Ut med Kongsgård og Perle, inn med nye smaksoster

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!