BESTE MÅTEN Å STEKE EN KYLLING PÅ: Om du bruker høy temperatur først og senker den etter noen minutter, blir kyllingen saftig. Foto: Lisbeth Michelsen.
BESTE MÅTEN Å STEKE EN KYLLING PÅ: Om du bruker høy temperatur først og senker den etter noen minutter, blir kyllingen saftig. Foto: Lisbeth Michelsen.Vis mer

Oppskrifter på kylling

Psst! Dette er den aller, aller beste måten å steke en kylling på

Kyllingoppskriftene som gjør livet bedre

Jeg husker at kylling var noe man kjøpte beinfrossent. Noen ganger som en hel kylling. Men, oftest på et et brett av folie, ferdig krydret. Du kunne velge mellom en to, tre varianter. Jeg tar det som et sunnhetstegn at jeg ikke husker noen av dem.

Psst! Dette er den aller, aller beste måten å steke en kylling på

Skulle man ha fersk kylling var det én mulighet. Og det var å spørre etter dem i butikker som grillet kylling i ferskvaredisken. Var du heldig hadde de en rå, ikke-frossen kylling. De var også krydret. Og alltid med et samme grillkydderet. Et land, én smak. Om du ikke var så glad i grillkrydder måtte du vaske det av selv.

Jeg var en av dem. Krydderet satt godt, så man måtte være tålmodig om man ville fjerne alt sammen. Først nå kunne den ivrige hobbykokken krydre med det man ville.

Mange år senere oppdaget jeg den utmerkede Simon Hopkinson. Den britiske kokken har gitt ut flere kokebøker. Den første heter «Roast Chicken and other Stories».

Det er hans metode jeg alltid jeg bruker når jeg steker en hel kylling. Poenget er å bruke høy varme i et kvarter (230), senke den til 190 i 40 minutter og så la den hvile. Ovnsbakt kylling har aldri vært saftigere.

Du får også et par andre oppskrifter. En superkjapp rett med kyllingklubber og dessuten bakte kyllinglår med rotgrønnsaker og en morsom hvitløksaus som du lager av bakt hvitløk og crème fraîche.

God helg!

Les også:

Denne kyllingretten har jeg laget over 500 ganger

Vil du ha god smak på kyllingen, er det ett triks som gjelder

Disse oppskriftene kan være for enkle for deg