(Dagbladet): Dagligvarenyhetene sto i kø forrige uke, men festen er ikke over, det er fortsatt nyheter igjen.
Neste uke (uke 10) lanseres «Meatish» på Rema 1000, en serie vegetariske alternativer til kjøtt. Produsert av Nortura.
- «Nortura, Bondens selskap» - som eies av mer enn 18.000 norske bønder, skal satse på vegetariske kjøtterstatninger. Det er vel ikke bare vi som lurer på hvorfor?
- Ja, vi er bondens selskap, og ikke minst et stort matselskap, og nettopp derfor må vi være nysgjerrig på trender og det som rører seg i markedet, sier Arne Kristian Kolberg, konsernsjef i Nortura til Dagbladet.
Blant de sterkeste trendene på det norske markedet er vegetarmat og erstatningsprodukter for kjøtt.
- Vi har kompetansen, teknologien og ikke minst ledig produksjonskapasitet. Da er det naturlig at vi er den aktøren som tar tak i vegetarmat i Norge.
Nortura er første norske produsent, legger Kolberg til.
(Oppdatert man 27. feb, 12:57 ): Coops vegetarsatsning fra 2016 hadde også et par norskproduserte vegetarprodukter; Fatland står bak erteproteinproduktene og Åkeberg Skoglund produserer nuggetsene.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger