Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Psykologspesialist: Tegnene på at du drikker for mye

Det er to gråsoner man må vite om.

FOR MYE ALKOHOL: Sol, sommer og varme byr ofte på alkoholholdig drikke. Men hva er egentlig for mye? Vi har spurt fagfolk om når man har et alkoholproblem. Foto: Nestor Rizhniak / Shutterstock / NTB Scanpix
FOR MYE ALKOHOL: Sol, sommer og varme byr ofte på alkoholholdig drikke. Men hva er egentlig for mye? Vi har spurt fagfolk om når man har et alkoholproblem. Foto: Nestor Rizhniak / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Har du merket at alkoholforbruket ditt har øket den senere tiden, at drikkemønsteret har forandret seg, eller at det har begynt å skje ubehagelige ting i situasjoner hvor du drikker? Kanskje har du visst en stund at du har et alkoholproblem, men er usikker på hva du skal gjøre med det.

Fanny Duckert er professor ved Universitetet i Oslo og spesialist i klinisk psykologi med doktorgrad i behandling av rusmiddelproblemer. Hun har skrevet flere bøker om alkoholproblemer. Ifølge Duckert, finnes det ikke et fasitsvar på når man drikker for mye.

- Men det finnes to gråsoner: Den ene er at alkoholforbruket ditt blir jevnt økende uten at det nødvendigvis skjer noe dramatisk. Alkohol er toleransebyggende, så du trenger mer og mer over tid. Dette skjer ofte uten at du selv tenker over det, men at du drikker jevnlig kan fort bli synlig for de rundt deg. Du kan bli mindre følsom ovenfor andre, bli sløvere og oppleve å både se og høre dårligere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?