Han kommer inn i det lille trehuset og gnir henda sammen etter en lang og iskald dag med opptak.
- Vil du ha te eller kaffe?
Det er Gordon Ramsay som spør meg. Ikke omvendt. Og før jeg vet ordet av det, har en eller annen assistent ordna med drikke. Kaffe til meg og te til ham. Selvsagt.
Den verdensberømte kokken er aktuell med en ny sesong i serien Uncharted - som vises på National Geografic i disse dager (programmet fra Norge vises i reprise på søndag). Han har en hel entourage av folk som ordner og fikser - og biler, båter og helikopter så ut til å stå til disposisjon da vi fikk overvære opptakene utenfor Bergen.
Vi har en felles bekjent, Gordon og jeg. Så, for å varme opp (han fysisk, jeg psykisk) begynner jeg intervjuet der:
- Kjenner du ham? Jøss! Ja, han er jo faktisk bestefaren til moderne haute cuisine.
Vi snakker om Pierre Koffmann, den aldrende franskmannen som har en årelang karriere i England. (Å si at jeg kjenner ham er jo en sterk overdrivelse, selvfølgelig, men, nok om det).
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger