Riksrevisjonen:

Rapport refser Mattilsynet: - Helt hårreisende!

Riksrevisjonen kritiserer Mattilsynet for å ikke følge opp brudd på dyrevelferden.

KADAVERHAUG: Til tross for jevnlige tilsyn fant Mattilsynet en diger kadaverhaug da de inspiserte en gård på det sentrale Østlandet i vinter. Video: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en fersk rapport fra Riksrevisjonen får Mattilsynet sterk kritikk for sitt arbeid med dyrevelferd.

Kritikken går på manglende systemer og verktøy, oppfølging - og at tilsynet bruker for lang tid til å slå ned på brudd på dyrevelferdsloven. Riksrevisjonen påpeker også at Mattilsynet heller ikke slår hardt nok ned på dokumenterte brudd.

- Helt hårreisende!

Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, er rystet.

- Dette er helt hårreisende! Dyr må lide i sju år før Mattilsynet griper inn. Og da kan man bare forestille seg hva slags lidelser det her er snakk om.

Hun forteller om kyr, sauer og griser som står i egen avføring, som ikke får mat, ikke noe sted å skjule seg eller noe sted å hvile seg.

- En gris lever i mindre enn ett år – og da betyr det i praksis at det er flere generasjoner som må gjennom denne behandlingen, sier en oppbrakt Kleveland til Dagbladet.

Riksrevisjonens rapport har avdekket at Mattilsynet langt ifra har et godt nok system for å registrere og følge opp dyremishandling.

- Det sier seg selv når det tar sju år å få avviklet dyrehold som ikke kan kalles annet enn dyremishandling, mener Kleveland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.