Rasende på Ikeas nye «kjøttboller»

Tidligere landbruks- og matminister Bård Hoksrud mener Ikea går altfor langt.

IRRITERT: Bård Hoksrud mener selve høydepunktet med å dra på Ikea er å spise kjøttbollene i restauranten. Han mener møbelgiganten går for langt når de nå fjerner kjøttet i de populære kjøttbollene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
IRRITERT: Bård Hoksrud mener selve høydepunktet med å dra på Ikea er å spise kjøttbollene i restauranten. Han mener møbelgiganten går for langt når de nå fjerner kjøttet i de populære kjøttbollene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) raser over nyheten om at Ikea fjerner kjøttet i kjøttbollene.

En porsjon kjøttboller med poteter og fløtesaus er for mange synonymt med et besøk på Ikea. Den svenske møbelkjeden serverer en milliard svenske kjøttboller hvert år, 825 000 av dem i Norge.

Fra og med denne uken serverer Ikea de nye bollene, plantebollene, som på sikt skal erstatte de svenske kjøttbollene. Forskjellen er at de nye er laget av grønnsaker, som ifølge Ikea, skal smake og se helt ut som kjøttboller.

Klimavennlig

Møbelgiganten oppgir at endringen av den tradisjonelle kjøttbollen er et steg på veien for å bli klimanøytrale.

Bård Hoksrud har ikke sans for at møbelgiganten endrer oppskriften.

- Alt for mange selskap skal være så politisk korrekte i dag. Blant de verste på politisk korrekthet er Ikea som gjør mange brå beslutninger og lar det gå utover kundene sine. Denne gangen gjelder det kjøttbollene deres, sier Bård Hoksrud til Dagbladet.

Det er altså ikke et marginalt produkt den svenske møbelkjeden nå har bestemt seg for å slutte med. Kjøttbollene ble introdusert i Ikea-restauranten i 1985, og har hatt samme oppskrift siden da. I 1994 måtte alle restaurantene i hele verden tilby de populære kjøttbollene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer