RESPEKTLØST: Tom Kerridge holder ikke tilbake når han kritiserer fraværende gjester på Instagram. Foto: Geoff Pugh / rex / NTB scanpix
RESPEKTLØST: Tom Kerridge holder ikke tilbake når han kritiserer fraværende gjester på Instagram. Foto: Geoff Pugh / rex / NTB scanpix Vis mer

Michelin-kokk reagerer:

Raser mot fraværende gjester

Den britiske kokken Tom Kerridge raser mot gjester som ikke dukker opp til bordreservasjonene sine.

Publisert

Tom Kerridge uttrykker sin frustrasjon på Instagram etter at 27 gjester ikke dukket opp til bordreservasjonene sine på Kerridge's restaurant på Corinthia Hotel i London lørdag kveld. Britiske Sky News omtalte saken først.

Kerridge beskriver de unnvikende gjestene som egoistiske, og omtaler dem som «den verste typen gjester».

HOTELLRESTAURANT: Kerridge sin restaurant er lokalisert på Corinthia Hotel i London. Foto: Lexie Harrison-cripps / NTB scanpix
HOTELLRESTAURANT: Kerridge sin restaurant er lokalisert på Corinthia Hotel i London. Foto: Lexie Harrison-cripps / NTB scanpix Vis mer

Sliter etter coronaviruset

Etter at coronaviruset begynte å spre seg har flere restauranter, hoteller og barer over hele verden slitt med økonomien. I slutten av mai skrev Dagbladet at direktøren i Domstolsadministrasjonen tror på minst 6000 konkurssaker for domstolene etter coronakrisa.

«Denne industrien, som mange andre, er på randen av kollaps», skriver Kerridge til sine 428 000 følgere. «Deres oppførsel er skammelig, kortsiktig og regelrett uhjelpsom. DERE risikerer andres jobber» står det videre.

Blant restaurantene som har åpnet opp igjen for gjester, er besøkstallene for mange lavere enn vanlig. Dette er blant annet en følge av reglene om avstand, noe som gjør flere sitteplasser utilgjengelige.

Mottar støtte

Flere kokker har uttrykket sin støtte til Kerridge på Instagram. En av dem er kokken Clare Smyth. Hun driver en restaurant med tre Michelinstjerner.

«Godt sagt, Tom. Vi må opplyse folk nå mer enn noen gang. Personalet jobber ikke gratis selv om gjestene ikke dukker opp. Ingredienser forberedes og kastet bort. Det er utrolig respektløst» skriver Smyth i kommentarfeltet.

Storbritannias finansminister, Rishi Sunak, besluttet onsdag forrige uke å redusere momsen på barer, kafeer, hoteller og restauranter fra 20 prosent til fem prosent. Tiltaket skal bidra til å stabilisere landets økonomi, og det skal vare fra og med onsdag denne uka til 12. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer