Ny klimarapport fra FN med hastetiltak

Raser mot klimautspill: - Hun tar ikke rapporten alvorlig

MDGs talsmann mener at Bondelaget gir jo inntrykk av at vi har løsningen på klimaproblemene: - Det blir veldig feil.

OPPRØRT: Miljøpartiet De Grønnes landbrukspolitiske talsmann Harald Moskvil mener Norsk Bondelags generalsekretær gjør alle bønder en bjørnetjeneste ved å si at vi ikke trenger å gjøre endringer i norsk landbruk.
OPPRØRT: Miljøpartiet De Grønnes landbrukspolitiske talsmann Harald Moskvil mener Norsk Bondelags generalsekretær gjør alle bønder en bjørnetjeneste ved å si at vi ikke trenger å gjøre endringer i norsk landbruk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FNs klimapanel sier i en omfattende rapport som ble lagt fram på torsdag at vi trenger en radikal endring i hvordan vi produserer mat.

Under Miljødirektoratets arrangement i forbindelse med slippet av rapporten fikk Norges Bondelags generalsekretær Sigrid Hjørnegård drøyt fire minutter taletid til å kommentere rapporten.

Den tiden brukte hun på å si at bønder i Norge allerede har løsningen på klimarapporten, mener MDGs landbrukspolitiske talsmann Harald Moskvil.

- Det er jo helt feil. Hun tar jo ikke dette alvorlig, er mitt inntrykk, sier han til Dagbladet.

- Rapporten er så tydelig - og så står Bondelaget der og gir inntrykk av vi ikke trenger å gjøre endringer. Det er bare trist, sier Moskvil, som selv er økobonde, og medlem av Bondelaget.

Hovedpunktene i rapporten sier blant annet at vi må legge om verdens landbruksproduksjon, kutte kjøttforbruk, redusere matavfall og spise mer plantebasert.

- Er bærekraftig

Hjørnegård uttalte torsdag at bøndene kjenner klimakrisen på kroppen mer enn de fleste andre, og nevner fjorårets tørkesommer som den største klimakrisen vi har opplevd til nå i norsk landbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer