Robinson og Fredag

Raust, rimelig og ikke noe å si på stemningen, men: - Helheten blir så kjedelig

Det er langt til Sør-Amerika. Men det finnes et mer nærliggende alternativ.

POPULÆRT: Piscoteket serverer peruansk mat. Det er populært, men kjøkkenet bør heve seg litt, mener anmelderne. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
POPULÆRT: Piscoteket serverer peruansk mat. Det er populært, men kjøkkenet bør heve seg litt, mener anmelderne. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er vanskelig å spå, spesielt om framtida, heter det. For tre år siden var det peruanske kjøkken «siste skrik» og Robinson og Fredag var ganske sikre på at nå ville spisesteder inspirert av det søramerikanske landet dukke opp som paddehatter i hovedstaden. Slik gikk det ikke. Men ett av stedene fra den gang synes å ha klart seg helt ­ypperlig. I hvert fall ut fra publikumstilstrømningen å regne.

- Populært her, sa Fredag, etter å ha trengt seg gjennom sultne og tørste gjester som hang rundt den hyggelige baren.

- Ikke noe å si på stemningen, mente Robinson, og la til: - Men vi får se om de har klart å opprettholde nivået fra sist.

En hyggelig engelskspråklig servitør anbefalte to kalde retter og to varme, og, ja, de kunne selvfølgelig også deles.

- Tja, er ikke dette delegreiene snart på vei ut, ­undret Fredag, men det som eventuelt måtte være av sure miner forsvant det øyeblikket de første rettene sto på bordet: To varianter av ceviche, altså fisk «kokt» i sitrus.

- Kunsten med denne retten er å finne den perfekte balansen mellom syre og fisk, og her har kokken lykkes 100 pro­sent, mente Robinson, som hadde bestilt «Mixto», en variant med dagens hvite fisk (hyse ifølge servitøren), blekksprut og reker. I tillegg bidro søtpotetpuré og «choclo», store, hvite maiskorn, med en fin sødme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.